Breaking News

Când vă simțiți înecați de gunoaie bateți la ușa Consiliului Județean Maramureș

De astăzi din municipiul Baia Mare nu se va mai ridica fracția umedă, ci doar cea uscată. În aceeași situație se găsește și Sighetu Marmației, dar și alte 18 localități din Maramureșul Istoric. Acest lucru se întâmplă deoarece societățile de salubrizare nu au unde să depoziteze gunoiul menajer.

Până acum, gunoiul menajer ajungea la Arad însă în urma unei notificări primite de Consiliul Județean Maramureș precum și de societățile de salubrizare acest lucru nu mai este posibil. Cum acest atribut intră în sarcina administrației județene, respectiv instituția are obligația de a pune la dispoziție o platformă pentru depozitarea gunoiului, -și cum nu există-, iată că în plin sezon turistic și canicular localitățile din Maramureș vor înota în gunoaie.

Contactat telefonic și prin SMS, de redactorul Ziarul de Maramureș, Ionel Bogdan, șeful CJ Maramureș nu a dorit să vină cu un punct de vedere vis-a-vis de o eventuală soluție care să rezolve problema. Surse apropiate au relatat că acesta s-ar fi deplasat la București la o ”întâlnire programată”.

În urma discuțiilor avute cu administratorii firmelor de salubrizare, există la orizont o rezolvare și anume, depozitarea gunoaielor la groapa din Mureș însă pentru ca acest lucru să se și întâmple, Consiliul Județean Maramureș trebuie să demareze procedurile cu Consiliul Județean Mureș. Tot surse demne de încredere au relatat pentru ziarul nostru că această variantă va fi posibilă doar la sfârșitul lunii august.

Până atunci…? Gunoaiele nu vor fi ridicate…? Alo, CJ Maramureș, soluții…? Cum e cu rampa de gunoi temporară anunțată că va lua naștere, nu cu mult timp în urmă?

La un moment dat Consiliul Județean Maramureș a făcut o expropiere în Recea pentru o groapă temporară…de ce nu se face aici? Ia verificați! Cum e cu șura-locuință?

Stimați cetățeni, când va veni momentul de a vă simți înecați în gunoaie să vă adresați Consiliului Județean Maramureș și nu primarilor și nici firmelor de salubrizare. Dacă nu cunoașteți locația vă dăm noi adresa: Str. Gh. Șincai nr. 46, Baia Mare, Maramureș.

ACTUALIZARE 13.40

A fost contactat administratorul gropii din Bihor, unde au mai fost depozitate deșeurile din Maramureș până acum aproximativ 3 luni, ca să accepte pentru o perioadă scurtă de timp, respectiv 2-3 săptămâni, să-l preia până va fi dus la Mureș.

Rămâne problema baloților care nu se știe unde vor fi depozitați. Și în acest caz se caută platforme betonate pentru depozitarea acestora.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!