(FOTO)Locatarii unui bloc de pe Traian s-au trezit cu tavanele inundate cu apă. Firma de construcții nu le-a protejat apartamentele

Consilierul local Bogdănel Gavra intervine pentru locatari

Bogdănel Gavra, consilier local PMP Baia Mare: ”Lipsa de profesionalism a firmelor de construcții și lipsa de responsabilitate a diriginților de șantiere provoacă daune, iar autoritatea publică locală trebuie să intervină în sprijinul cetățenilor.”

Un caz similar cu cel din blocul Semilună a ajuns în atenția alesului local. Sesizarea a venit din partea unui băimărean care domiciliază într-unul din imobilele de pe Bulevardul Traian din municipiu, imobil afectat de lucrările executate pentru înlocuirea șarpantei.

Sesizarea: ”Pe B-dul Traian la nr.27, o firmă de constrcuții a inceput lucrările de înlocuire a vechii șarpante fără a lua măsurile de siguranță necesare iar consecința este inundare locatarilor de la ultimul etaj. Cum este posibilă o asemenea neglijență și cine își asumă responsabilitatea pagubelor produse, inclusiv riscul de avariere a instalațiilor electrice? Vă rugăm să ne sprijiniți dle consilier Gavra, să aflăm numele firmei și să beneficiem de sprijinul primăriei în problemele create. Doamne ajută!”

Alesul local consideră că firma de construcții ar fi trebuit să ia toate măsurile de siguranță pentru a proteja apartamentele locatarilor de la ultimul etaj al imobilului. Bogdănel Gavra va solicita Primărie Baia Mare efectuarea unei expertize.

Bogdănel Gavra, consilier local PMP Baia Mare: ”Există reglementări privind procedurile ce trebuie urmate la efectuarea lucrărilor de construcții, gen decopertarea unui imobil pentru înlocuirea șarpantei. Firma de construcții sub supravegherea dirigintelui de șantier, trebuia să ia măsurile tehnice necesare pentru protejarea spațiilor de locuit din imobil astfel încât să nu fie afectate funcționalitatea utilităților, respectiv siguranța și calitatea vieții locatarilor. Voi solicita Primăriei Baia Mare prin UIP să constate situația creată și să oblige constructorul la respectarea normelor și procedurilor de lucru, iar pentru pagubele produse să se realizeze o evaluare/expertiză privind tipul și valoarea acestora. Voi înainta și o alta adresa către Executiv prin care voi solicita intervenția cu celeritatea a departamentului care supraveghează/monitorizează proiectul de reabilitate a imobilelor din Baia Mare. Revin la ideea că, Baia Mare are nevoie de o administrație publică implicată și responsabilă.”

Locatarii sunt nevoiți acum să se descurce cum pot în zilele ploioase de toamnă cum este și cea de astăzi.

Foto: Bogdănel Gavra FACEBOOK

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!