Ion Sorin Timiș, primar Borșa: ”Astăzi se face predarea amplasamentului pentru linia de alimentare cu energie electrică a Pasului Prislop”

Astăzi, 23 iunie 2021, se face predarea amplasamentului pentru linia de alimentare cu energie electrică a Pasului Prislop. Primarul Ion Sorin Timiș a reușit să dea curs cu succes acestui proiect care se ridică la valoarea de 500.000 de euro.

În acest context, există un potențial uriaș, ca pe viitor, să se dezvolte zona turistică atât din Pasul Prislop, cât și cea din platoul Știol.

Ion Sorin Timiș, primar Borșa: ”Astăzi se face predarea amplasamentului pentru linia de alimentare cu energie electrică a Pasului Prislop, un proiect așteptat de mai bine de 80 de ani. Linia de energie electrică va avea o lungime de 6 kilometri și va deservi atât zona Pasului Prislop, cât și platoul Știol, dar și vechea pârtie de schi, unde instalația de transport pe cablu funcționa cu ajutorul unui generator. Investiția se ridică la o valoare de 500.000 de euro din care jumătate este suportată de la bugetul local, iar cealaltă jumătate de către furnizorul de energie electrică, respectiv ELECTRICA SA România. Termenul de finalizare a investiției este de 90 de zile ceea ce înseamnă că în această toamnă construcțiile din Pasul Prislop vor fi legate la rețeaua de energie electrică. Astfel, în viitor, se va dezvolta zona turistică.”

Alte detalii legate de acest subiect puteți afla aici:

Două proiecte importante pentru borșeni 

Interviu cu Ion Sorin Timiș: Cel mai mult contează borșenii mei

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!