Județul Maramureș, în topul județelor ca și număr de locații prezente în Ruta Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN) din România

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a recunoscut Ruta Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN) ca rută cultural-turistică națională. Aceasta cuprinde 36 de destinații din România, străbătând 20 dintre județele țării, printre care și județul Maramureș.

Cu toate cele patru destinații EDEN cuprinse în traseul propus, Maramureșul se află în topul județelor în ceea ce privește numărul de locații prezente în rută.

Proiectul EDEN a luat naștere în anul 2006, ca o inițiativă a Comisiei Europene de a promova destinațiile turistice non-tradiționale și diversitatea ofertei turistice europene. Desemnarea destinațiilor EDEN a avut loc în urma unor concursuri organizate de către autoritățile naționale de turism ale statelor participante.

În urma concursului cu tema turismul cultural tangibil, organizat în anul 2017, județul Maramureș a câștigat locurile II și III, Țara Chioarului, respectiv municipiul Sighetu Marmației devenind destinații EDEN. De asemenea, în cadrul competiției din anul 2019, a cărui temă a fost turismul de sănătate și relaxare, orașul Tăuții Măgherăuș a obținut locul I, iar stațiunea Ocna Șugatag locul V.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”Județul Maramureș devine o prezență din ce în ce mai vizibilă pe harta turismului autohton și european, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Potențialul inegalabil al județului trebuie promovat prin toate mijloacele posibile, iar includerea Maramureșului în noile rute cultural-turistice constituie o inițiativă excelentă în acest sens.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!