Județul Maramureș inclus într-o nouă rută turistică de Ministerul Economiei

Județul Maramureș a fost inclus de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului într-o nouă rută cultural – turistică dezvoltată pe plan național, denumită ”Meșteri populari și meșteșuguri tradiționale din România”.

Din aceasta fac parte ruta cultural – turistică elaborată de Consiliul Județean Maramureș, ”Meșteri și Meșteșuguri”, alături de ”Lada de zestre a județului Neamț. Arta lemnului” și ”Redescoperind tradiții locale. Colecții etnografice nemțene” depuse de Consiliul Județean Neamț și de ”Drumul ouălor încondeiate în Bucovina” depusă de Consiliul Județean Suceava.

Artizanatul reprezintă meșteșugul ridicat la nivel de artă. Extrem de inventiv, țăranul român a țesut lâna și pânza, a modelat lutul, a cioplit lemnul, a prelucrat pielea, a confecționat măști, a împistrit și a încondeiat ouă, a pictat sticla. Toate acestea pentru a-și face viața mai ușoară, dar și mult mai frumoasă.

Produsele meșterilor populari din România au funcționalitate variată, putând fi de uz casnic, tradiționale, culturale, estetice și decorative, religioase și sociale. Și toate trimit la calitățile sufletești ale artizanilor: răbdare, cultul pentru muncă, credința în Dumnezeu și comuniunea dintre oameni.

Rutele cultural – turistice dezvoltate pe plan național reprezintă metode pentru dezvoltarea produselor turistice românești și sunt promovate inclusiv pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, la adresa: http://turism.gov.ro/web/rute-cultural-turistice/.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!