Turiștii sunt așteptați la Borșa. Pârtia Olimpică, surprinsă în fotografii de primarul Ion Sorin Timiș

Primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș, într-o postare făcută pe pagina sa, de Facebook a făcut publice câteva fotografii în care este surprinsă Pârtia Olimpică Borșa. Peisajul este unul mirific. 

Realizarea acestei pârtii este un real succes pentru comunitatea borșeană mai cu seamă că, proiectul s-a dorit a fi implementat încă de acum aproximativ 80 de ani.

La data de 15 februarie 2021, primarul Ion Sorin Timiș spera ca din iarnă să poată da undă verde Pârtiei Olimpice. Iată că dorința i s-a îndeplinit. La acea vreme declara pentru Ziarul de Maramureș că: ”Ne dorim să finalizăm măcar o parte din pârtia olimpică și telegondolă până la sfârșitul lunii decembrie 2021. Mai avem 60% din proiect. Pârtia olimpica, varianta roșie va avea o lungime de 3 km, iar cea albastră va avea 4 km. La final de proiect vor putea fi prezenți pe pârtia olimpică 10.000 de schiori, concomitent. Telegondola va avea o capacitate de transport de 1.800 de persoane. Aș dori să vă spun că au fost depuse 86 de proiecte, iar contractul de finanțare a fost semnat doar de orașul Borșa. Este vorba despre o finanțare prin Master Planul pentru dezvoltarea tursimului național.”

Ulterior, Ion Sorin Timiș ne-a mărturisit că pentru ca acest proiect să prindă viață au fost necesare lăzi întregi cu documente.

Ion Sorin Timiș, primar Borșa, declarație susținută în 8 octombrie 2021: ”Nu-mi mai amintesc zecile de drumuri făcute la București și nici lăzile de documente pe care le-am dus de fiecare dată. Îmi amintesc însă și îmi voi aminti toată viața încrederea din ochii borșenilor cu care mă întâlneam înainte să plec. Din respect pentru ei nu am renunțat, deși au fost momente în care credeam că nu se mai poate face nimic! N-am putut să le înșel încrederea, deși au fost numeroși cei care așteptau să cad. Borșeanul cade de trei ori și de ridică de patru, se îndoaie precum bradul, dar nu se rupe.”

Acum, telegondola este funcțională, iar pârtia este practicabilă. Astfel că, în această iarnă se schiază din zona lacului și până jos, la baza pârtiei, iar instalația de cablu funcționează pe toată lungimea ei. Referitor la vârful pârtiei, aici va trebui să se mai lucreze intens pentru ca lucrarea să fie finalizată. Cel mai probabil, doar din sezonul de iarnă 2022-2023 se va putea coborâ pe schiuri din vârful Pârtiei Olimpice Borșa.

Turiștii se pot bucura acum de tot ce le poate oferi sezonul alb în Stațiunea Montană Borșa.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!