VIDEO-Băimărenii sunt vinovați! Nu și-au pus gunoiul în containerele goale. Apan: ”Se goliseră și lumea pusese în jurul lor”

Dobocan: ”DRUSAL nu avea voie să abandoneze gunoaiele menajere din containere”

Poliția Locală Baia Mare a fost anunțată în această dimineață de faptul că angajații SC DRUSAL au început să ridice recipientele în care se colectează deșeurile menajere. Și nu le-au ridicat oricum. Aceștia au aruncat gunoiul menajer pe spațiul public și au pus containerele goale pe platformele autovehiculelor pentru transportul acestora.

Contactat telefonic, Mihai Apan, managerul SC DRUSAL a fost îndrebat de redactorul ziaruluidemaramures.ro despre containerele golite pe domeniul public, iar acesta a precizat că: ”Foarte multe erau goale, se goliseră și lumea pusese în jurul lor” (audio sus).

Ulterior, directorul a fost din nou întrebat de redactor despre afirmația pe care a făcut-o iar acesta a relatat: ”Eu am trecut pe lângă niște containere care erau goale, oricum colectarea este suspendată și așa acum, nu facem colectare acum, facem doar ridicarea containerelor pentru inventar și igienizare. Am făcut în prealabil o comandă pentru containere noi, ca să putem înlocui pe cele care nu se mai pot repara sau care au dispărut. Le vom pune înapoi acolo unde trebuie.”

Hărnicia directorului general al firmei de salubrizare vine în ultima zi din an. Este absurd domnule Apan să nu vă asumați și să dați vina pe cetățeni pentru decizia de ”bună-credință” pe care ați luat-o.

Inventarierea se putea face fie mai devreme, fie după aceste zile de săbătoare. Din păcate, domnul Apan a considerat că acum este oportun: ”Pentru că acum am găsit o oportunitate să o facem. Serviciul este suspendat contractul este în derulare și ne dă voie să executăm activitatea, să oblige autoritatea contractantă să ne plătească în anumiți termini pentru această activitate.”

Exact ca și în ziua suspendării serviciilor de colectare, când anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă postat pe siteul societății și de această data, actțiunea amplă de colectare a fost anunțată tot pe site.

Romeo Dobocan, directorul executiv ADI Deșeuri spune că SC Drusal ar fi trebuit să facă o notificare și că ar fi avut nevoie de acordul expres al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Maramureș.

Romeo Dobocan, director executiv ADI Deșeuri Maramureș: ”Fac precizarea că societatea de salubrizare nu poate să facă nicio acțiune de acest gen fără să ne notifice. Nu am fost notificați. La finalul contractului acestea sunt bunuri de retur și se predau la ADI Deșeuri Maramureș. Până atunci aceste bunuri sunt ale SC DRUSAL. Chiar și așa, DRUSAL are obligația să ne notifice iar noi trebuie să ne dăm acordul expres pentru orice acțiune o fac ei. În acest moment s-a încălcat contractul. Au zis că le igienizează, însă nu ne pot lua de fraieri. Au golit gunoiul jos, pe spațiul public, ceea ce e foarte grav.”

Pe de altă parte și Poliția Locală Baia Mare a făcut demersuri în urma sesizărilor primite.

Poliția Locală Baia Mare: ”În cursul diminetii de azi, in jurul orei 08.00, s-a primit o primă informatie cu privire la faptul că, la platforma de deseuri menajere amplasată pe Aleea Olteniei in zona imobilului cu nr.4, mai multe persoane golesc pubelele de deseuri in interiorul si in afara platformei si ca se pregătesc să le incarce in masini. Am trimis la fata locului un echipaj de politisti locali de la circulatie, care a constatat faptul că, aspectele sesizate și informațiile primite se adeveresc. Politistii locali au trecut la legitimarea acestora si au constatat că sunt lucratori ai societatii SC Drusal SA”

Angajații le-au spus polițiștilor locali că dispoziția a fost data de directorul general Mihai Apan. În tumultumul evenimentelor s-a sunat inclusiv la 112 unde apelantul a precizat că este posibil să fie comisă o infracțiune de furt deoarece sunt sustrase containerele de la platformele de deșeuri de pe raza municipiului Baia Mare.

DRUSAL nu avea voie să abandoneze gunoaiele menajere din containere, a mai precizat Romeo Dobocan. Menționăm faptul că, contractul de colectare a deșeurilor menajere este încheiat între ADI Deșeuri și Drusal.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!