Auto-F1: Pilotul olandez Max Verstappen, nevoit să abandoneze în Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii

Pilotul olandez Max Verstappen, nevoit să abandoneze în Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, după un accident cu Lewis Hamilton, a afirmat că rivalul său a făcut o “manevră periculoasă” şi a fost “lipsit de respect şi nesportiv” atunci când a sărbătorit victoria în timp ce el se afla în spital, informează AFP, titrat de Agerpres.

“Mă bucur că sunt bine. Sunt foarte dezamăgit că am ieşit astfel (în primul tur). Penalitatea acordată (de zece secunde pentru Hamilton – n.red.) nu ne ajută şi nu reflectă manevra periculoasă pe care Lewis a făcut-o pe pistă. Participarea la aceste celebrări în timp ce pilotul (advers) este încă în spital reprezintă un comportament lipsit de respect şi nesportiv, dar mergem înainte”, a scris olandezul pe Twitter.

La conferinţa de presă pe care a susţinut-o după a 99-a victorie din cariera sa şi a opta pe circuitul de la Silverstone, Hamilton a spus că nu are “niciun motiv să-şi ceară scuze” şi l-a acuzat pe Verstappen că “nu i-a lăsat spaţiu”, acesta fiind motivul coliziunii dintre cei doi.

“Max este unul dintre cei mai agresivi piloţi”, a spus Hamilton, aflat pe locul secund în clasamentul general al piloţilor, după rivalul său olandez.

Cu toate acestea, conducerea cursei a considerat că britanicul a fost “în principal vinovat” pentru această coliziune şi l-a penalizat în timpul cursei.

După un start uluitor, în care Verstappen a plecat din pole position, Hamilton a încercat să treacă în frunte, dar l-a acroşat pe olandez în timpul unei manevre de depăşire, pilotul lui Red Bull ajungând în barierele de securitate, fără posibilitatea de a mai continua cursa.

Verstappen a coborât rapid din monopostul său, vizibil şocat şi a fost preluat de pe pistă de o ambulanţă, după ce a salutat publicul britanic. După un control medical iniţial la circuit, pilotul olandez, în vârstă de 23 ani, a fost dus la spital, ca măsură de precauţie, înainte de anunţat că nu a suferit nicio leziune gravă.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!