Auto-IndyCar: Josef Newgarden învingător în MP de la Long Beach

Americanul Josef Newgarden (Penske) a câştigat, duminică, Marele Premiu de la Long Beach (California), obţinând a doua victorie consecutivă din acest sezon în circuitul automobilistic nord-american IndyCar, informează AFP și Agerpres.

Newgarden l-a devansat pe francezul Romain Grosjean (Andretti), care îşi urmărea adversarul îndeaproape, dar un accident survenit cu zece tururi înainte de final i-a spulberat orice şansă.

Grosjean a fost, de altfel, cel mai rapid pilot pe finalul acestei curse, el depăşindu-l pe spaniolul Alex Palou (Chip Ganassi), care a completat podiumul, şi părea că va încheia pe primul loc. Dar un accident produs cu zece tururi înainte de final, în care au fost implicaţi Jimmie Johnson (Chip Gagnassi) şi David Malukas (Dale Coyne Racing), a necesitat intervenţia „safety car”-ului, care i-a ţinut pe loc pe piloţi timp de cinci tururi, până la curăţarea circuitului. În ultimele cinci tururi, Grosjean nu l-a putut depăşi pe Newgarden.

Acesta din urmă, dublu câştigător al campionatului (2017, 2019) şi clasat pe locul secund în ultimele două sezoane, şi-a trecut în cont al doilea succes consecutiv după victoria din Marele Premiu de la Fort Worth (Texas), în urmă cu trei săptămâni, şi s-a instalat la conducerea campionatului.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!