AUTO-Pilotul american Josef Newgarden a câştigat Marele Premiu al statului Ohio

Pilotul american Josef Newgarden (Penske) a câştigat Marele Premiu al statului Ohio, a zecea etapă a campionatului nord-american de automobilism IndyCar, desfăşurată duminică pe circuitul din Lexington, notează Agerpres.

Plecat din pole position pentru a treia oară consecutiv, Newgarden a trecut de această dată primul linia de sosire, obţinând prima sa victorie de la debutul sezonului.

Newgarden a fost înregistrat cu timpul de 1 h 39 min 58 sec 8551/10000, reuşind să-l devanseze cu 0,87 secunde pe suedezul Marcus Ericsson şi cu 22,23 secunde pe spaniolul Alex Palou, ambii componenţi ai echipei Chip Ganassi.

Francezul Romain Grosjean (Dale Coyne Racing ), care s-a despărţit de Formula 1 la finalul sezonului trecut, a fost implicat într-un acroşaj cu un alt pilot, în primul tur, dar a reuşit să încheie cursa pe locul al şaptelea, la 35,16 secunde.

În schimb, australianul Will Power (Penske), campion în IndyCar în urmă cu şapte ani, a fost nevoit să abandoneze după un duel cu neozeelandezul Scott Dixon (Chip Ganassi), deţinătorul titlului, care s-a clasat în final pe poziţia a patra, la 32,37 sec.

În clasamentul general, după 10 din cele 17 etape ale sezonului, conduce spaniolul Alex Palou (Chip Ganassi) cu 384 puncte, urmat de mexicanul Pato O’Ward (Arrow McLaren) 345 puncte, neozeelandezul Scott Dixon (Chip Ganassi) 238 puncte, americanul Josef Newgarden (Penske) 315 puncte şi suedezul Marcus Ericsson (Chip Ganassi) 280 puncte.

Următoarea etapă din campionatul IndyCar se va desfăşura în data de 8 august, pe circuitul de la Nashville (Tennessee)

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!