Auto: Raul Badiu, locul 5 în clasamentul juniorilor la Raliul Estoniei

Singurul român din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), Raul Badiu, a terminat pe locul 5 în clasamentul juniorilor la Raliul Estoniei, a treia etapă din acest sezon, potrivit Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, notează Agerpres.

Badiu a obţinut 10 puncte în urma acestui rezultat şi se află pe locul 8 în ierarhia generală, cu două runde înainte de final.

După ce în Croaţia a fost nevoit să concureze ca super rally, iar în Portugalia a abandonat din motive tehnice, Badiu a pilotat precaut în Estonia pentru a putea încheia cu bine cele 24 de probe speciale programate.

La capătul a 314 kilometri de probe speciale, Badiu şi copilotul său Rareş Fetean au încheiat la 4 min 42 sec în urma câştigătorului de la juniori, finlandezul Sami Pajari. Pe ultima probă specială, power stage-ul, echipajul românesc a avut şi cel mai bun rezultat, cu o clasare pe locul 2.

La general victoria i-a revenit finlandezului Kalle Rovanpera, care i-a devansat pe podium pe irlandezul Craig Breen şi belgianul Thierry Neuville. Raul Badiu a terminat pe 25 la general, dintr-un total de 61 de echipaje înscrise la start.

“Mă bucur să ne aflăm la finalul Raliului Estoniei. A fost un raliu dificil, cu viteze foarte mari şi sărituri lungi. Ştiam că e greu să terminăm în top 5, pentru că localnicii au multă experienţă pe aceste trasee, dar am stat în permanenţă acolo şi mă bucur că am reuşit să recuperăm şi să fim pe această poziţie. Le mulţumim tuturor celor care au avut încredere în noi”, a spus Badiu la finalul etapei din Estonia.

Ultimele două etape din acest sezon al Junior WRC vor avea loc în Belgia şi Spania, acolo unde echipajul românesc va fi prezent la start.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!