Auto: Spaniolul Carlos Sainz a câştigat penultima etapă a Raliului Dakar 2022

Spaniolul Carlos Sainz (59 ani), dublu campion mondial în WRC şi tatăl pilotului de Formula 1 Carlos Sainz Jr (Ferrari), a câştigat etapa a 11-a (penultima) din actuala ediţie a Raliului Dakar 2022, desfăşurată joi pe distanţa de 501 km, din care 346 km cronometraţi, informează EFE și Agerpres.

La volanul bolidului său Audi hibrid, Sainz a fost înregistrat cu timpul de 3 h 29 min 32 sec, devansându-l 2 min 21 sec pe francezul Sebastian Loeb (Bahrain Raid Extreme), pilotul cu cele mai multe titluri cucerite în Campionatul Mondial de Raliuri (9), şi cu 3 min 30 se pe argentinianul Lucio Alvarez (Toyota).

Qatarianul Nasser Al-Attiyah (Toyota), liderul autoritar al actualei ediţii a Raliului Dakar, s-a clasat pe poziţia a şaptea, la 6 min 42 sec de învingător, îndreptându-se fără emoţii către victoria finală.

Al-Attiyah are un avans confortabil, de peste 28 de minute, faţă de principalul său urmăritor în clasamentul general, Sebastien Loeb, şi doar o problemă neaşteptată în ultima etapă, programată vineri, pe distanţa de 164 km, între Bisha şi Jeddah, l-ar mai putea face să rateze trofeul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!