Auto-WRC: Sebastien Ogier va participa la Raliul Noii Zeelande

Pilotul francez Sebastien Ogier, care are în palmares opt titluri de campion mondial de raliuri, dar care în acest sezon participă doar la anumite curse din calendar, va participa la Raliul Noii Zeelande, între 29 septembrie şi 2 octombrie, a anunţat duminică echipa Toyota pe reţelele de socializare, informează AFP și Agerpres.

Ogier nu a mai luat startul în World Rally Championship (WRC) din luna iunie, când s-a clasat pe locul al patrulea în Raliul Safari din Kenya.

Toyota va alinia patru maşini în Noua Zeelandă, una dintre ele fiindu-i rezervată tânărului pilot finlandez Kalle Rovanpera (21 ani), aflat la un pas de câştigarea primului său titlu mondial, după ce s-a impus în cinci dintre cele două curse derulate de la debutul anului.

Fostul rival al lui Ogier, francezul Sebastien Loeb, deţinătorul recordului de titluri cucerite în WRC (9), participă la rândul său doar la anumite curse din acest sezon. El a câştigat în luna ianuarie Raliul Monte Carlo, apoi a abandonat în Portugalia şi s-a clasat pe poziţia a opta în Kenya.

Loeb va reveni săptămâna viitoare, cu ocazia Raliului Acropole din Grecia, a zecea etapă a sezonului 2022.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!