Moto: Cursa de 24 de ore de la Le Mans va fi disputată cu porţile închise

Cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franţa) rezervată motocicletelor, programată pe 17 şi 18 aprilie, va fi disputată cu porţile închise din cauza pandemiei de Covid-19, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP, titrează Agerpres.

“Ţinând cont de contextul sanitar actual, de măsurile de restricţie la deplasare între ţări şi pentru adunările populare în vigoare în Franţa, cea de-a 44-a ediţie a Cursei moto de 24 de ore de la Le Mans se va disputa cu porţile închise, la fel ca în 2020”, a transmis Automobile Club de l’Ouest (ACO), “în acord cu Federaţia Internaţională de Motociclism (FIM), Federaţia Franceză de Motociclism (FFM) şi Eurosport Events, promotorul Campionatului Mondial FIM EWC (de anduranţă moto)”.

“Noi am considerat împreună cu ACO să păstrăm cursa de 24 de Ore la moto la data sa din aprilie, pentru a nu bulversa calendarul competiţional, ce se va derula, de asemenea, cu porţile închise dacă condiţiile sanitare impun”, a adăugat Francois Ribeiro, responsabilul Eurosport Events.

Este vorba de “susţinerea echipelor care dispută Campionatul Mondial de anduranţă moto”, a transmis, la rândul ei, Federaţia internaţională de motociclism.

Cursa moto de 24 de ore de la Le Mans este prima din cele cinci etape ale sezonului 2021 şi una din cursele de 24 de ore, alături de Bol d’Or de la Castellet (sudul Franţei), pe 18 şi 19 septembrie.

Iată calendarul 2021 al Campionatului Mondial de anduranţă moto (EWC):

17-18 aprilie: Cursa de 24 de ore moto (Le Mans, Franţa) cu porţile închise
23 mai: Cursa de 8 ore de la Oschersleben (Germania)
18 iulie: Cursa de 8 ore de la Suzuka (Japonia)
18-19 septembrie: Bol d’Or (Le Castellet, Franţa)
16 octombrie: Cursa de 12 ore de la Estoril (Portugalia).

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!