Magistrați intangibili în țara cu politicieni masochiști - Ziarul de Maramures

Magistrați intangibili în țara cu politicieni masochiști

“Pentru a deveni un stăpân, politicianul pozează ca un servitor.” (Charles de Gaulle)

Majoritatea partidelor au obținut votul poporului în 2022, promițând anularea pensiilor speciale. Într-o țară normală nu trebuie să existe privilegiați profesionali și nici elite situate deasupra legii sau a bunului simț. Nu am să înțeleg niciodată de ce primește pensie specială un magistrat sau un diplomat și de ce nu se consideră ca și criteriu unic contributivitatea.

Daca militarii, polițiștii și celelalte structuri cu atribuții în domeniul siguranței naționale au justificarea contributivității la case de pensii sectoriale, majoritatea celor 4000 de magistrați primesc pensii uriașe de la sistemul public.

Am întrebat politicieni, universitari, membrii ai administrației publice cu ce este mai important un judecător sau un procuror… decât un medic. Dacă judecătoarea de la Înalta Curte de Casație și Justiție dă o sentință greșită sau favorabilă unui corupt, riscă cel mult o admonestrare în presă sau un avertisment de la CSM. Asta dacă se află.

Cei mai mulți judecători de la Curtea Constituțională sunt într-un conflict de interese fiind clar subiectivi când trebuie să se pronunțe pe o sesizare ce ține de statutul sau condiția lor profesională. Nu știu să avem judecători CCR masochiști capabili să anuleze privilegii dobândite datorită slugărniciei unei clase politice compromise moral. În schimb, dacă medicul greșește într-o operație sau stabilește un diagnostic greșit iar pacientul moare, acesta răspunde penal, profesional, material și moral. Vă întreb câți judecători au murit infectați de Covid în instanțe, căci personalul medical mort la datorie in spitalele Covid a depășit cifra de 120!

De ce este nevoie să învrăjbim magistrații cu medicii, diplomații cu inginerii, profesorii cu parlamentarii. Nu suntem destul de dezbinați datorită manipulării mediatice venite din partea presei mercenare, aservite și sinecuriste. Care este explicația logică pentru situația Simonei-Maya Teodoroiu, deținătoarea celei mai mari pensii din rândul demnitarilor aflați azi în Parlamentul României, deputata care cumulează venituri totale de peste 50.000 lei lunar? Fosta judecătoare CCR nu putea să activeze ca avocată după finalizarea mandatul și a trebuit să intre neaparat în politică? Iar dacă tot nu a vrut să-și vadă de nepoți și familie, cât este de moral să fie beneficiara unei pensii speciale înainte de a ajunge în condiția efectivă de pensionară.

România și-a asumat un termen cert, 31 decembrie 2022, dată până la care, potrivit angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ,trebuie să avem o lege unitară prin care să fie reformat întregul sistem de pensii, exclusiv pe baza regulii contributivității. Crede cineva că în 30 de zile lucrătoare, clasa politică românească va reuși să nu pună în pericol cele 30 de miliarde de euro alocate de Uniunea Europeană prin PNRR?

Într-o lume normală și o democrație funcțională, în care ”slujitorul” public stă cu ochii și nu cu fundul către popor, pensiile de serviciu și cele ”speciale” sau privilegiate ar trebui să intre în plată la 61 de ani pentru femei și la 65 de ani la bărbați. Iar un ofiter MApN sau un polițist care iese din sistem înainte de stagiul minim de cotizare va beneficia de pensia cuvenită doar la atingerea limitei de vârsta a medicului, profesorului, oțelarului, minerului sau fermierului. Și asta doar dacă nu a fost dat afară disciplinar sau a plecat în mod neonorabil din sistem, situație în care ar trebui să piardă dreptul la pensia de serviciu. Așa cum este în Statele Unite și in Europa Occidentală.

După 45 de ani de muncă, nefiind militar, polițist, sereist, magistrat, parlamentar, primar sau nesimțit voi avea o pensie în plată, posibil mai mică decât punctul de pensie la momentul respectiv. La naiba, trebuia să fiu în ton cu lumea, adică corupt, mincinos, hoț, pupincurist și să-mi fac suma în perioada lucrată în administrația publică. Așa cum fac majoritatea celor care duc acasă bani nemunciți sau au beneficii necuvenite, pentru simplul fapt că au închis un ochi, o ureche sau au semnat o recepție de proiect.
Dar…..

”Există o instanță mai înaltă decât toate instanțele și anume intanța conștiinței…” (Mahatma Gandhi)

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!