Șoșoacă: Mândri că suntem români, la Bruxel birjar... - Ziarul de Maramures

Șoșoacă: Mândri că suntem români, la Bruxel birjar…

”Europa este pe moarte…unul din adevărurile de nespus ale vremurilor noastre” - Jonathan Sacks

Cine crede că alegerile locale recente vor aduce schimbări, se înșeală. Noul primar ales este discipolul vechiului primar iar ”ce din pisică naște, șoareci mănâncă”, fapt valabil și pentru noul președinte al județenei, care este de fapt vechiul președinte, cel despre a cărui activitate în mandatul anterior se va vorbi la momentul potrivit.

Cei care-și fac iluzii despre valoarea politicienilor de astăzi sunt naivi sau cinici. Dar asta avem și cu ăștia defilă, blestemul nostrufiind acela că nu facem nimic pentru exodul inteligenței și comptenței românești. Iar mediocritatea politicienilor de azi și de mâine blochează orice pas înainte, al unei societăți lipsite de idealuri și obiective viabile.

Chiar dacă a schimbat ”gașca” candidaților la Baia Mare și la județ, scopul PSDMM este același de foarte mult timp. Preluarea totală a puterii, dreptul de a numi șefii de la deconcentrate, prefectul și subprefecții, orice altă funcție negociabilă. În fapt, o continuare a diletantismului public, prin numirea de slugi obediente ca instrumente decizionale, toate având ca scop îndestularea camarilei și a clientelei politice.

Marele partid fără doctrină reală, vă asigur că habar nu au ce înseamnă social democrația, statul sau democrația socială în secolului XXI, este doar o eroare istorică, imposibil de măturat de pe scena publică. O realitate care se datorează dictaturii mediocrității, cei care asigură funcționarea democrației românești. Cea in care justiția este orabă și surdă, Guvernul o făcătură de aspitanți masonici, președinția o agenție turistică iar Parlamentul o casă cu majoritatea locatarilor nebuni sinecurști. În România anului 2024, votul exprimat la 9 iunie, a demonstrat că poporul i-a păstrat în funcție pe majoritatea primarilor și europarlamentarilor din vechiul mandat. În buna tradiție rurală potrivit căreia, se presupune că după ce a făcut ”ceva” dar a și ”furat” în cele 2-3 mandate, demnitarul în funcție se va potoli…și poate că nu va mai fura.

Cine sunt cei aleși? Politicieni retardați, șmecheri învârtiți, licențiați agramați sau analfabeți funcționali, curve cu certificat de virginitate, consumatori de droguri, cartofori, derbedei cu condamnări penale, juriști frustrați, jigodii epilate sau pidosnice, jurnaliști regurgitați și imbecili cronici fără profesie dar cu vocație de cârciumari.

Aceiași care în trei sau patru mandate nu au fost capabili să desfințeze veceurile mizere din școlile rurale, să introducă apa și canalizarea în sate, la care se adaugă și cei care în două sau trei mandate de europarlamentari nu au reușit să asigure intrarea României în Schenghen sau ridicarea vizelor pentru Statele Unite ale Americii. Adică au ”făcut” aproape nimic, doar niște clipuri săptămânale de auto-promovare, în care vorbesc de la tribuna euro-parlamentară despre Dumnezeu, culte neo protestante, drepturile femeilor, acceptarea minorității LGBT, ajutor pentru Ucraina. Nimic despre propria țară care a dat comisari europeni debili, proveniți parcă din regnul vertebratelor cordate. Știți ceva remarcabil despre activitatea de ”comisari”europeni romani, denumire asociată mai degrabă cu infamii narodnîi komissari, a ”onorabililor” Dacian Cioloș, Corina Crețu, Leonard Orban sau Adina Vălean? Nimic…absolut nimic!

Mai avem șansa alegerilor parlamentare și al celor prezidențiale. Cu condiția decimării legiunii de băgători de seamă sinecuriști, cu câte trei sau patru mandate de deputați ori senatori. Unii sunt gata să fie loviți de dambla, alții poartă suspensorul pe dos și merg în șlapi la Casa Poporului, cei mai mulți pot fi înlocuiți de inteligența artificială iar majoritatea au pica la examenul de BAC sau cel pentru permisul de conducere. Dacă sociual democrația județeană va defila pe listă cu aceiași semidocți cu păcate penale ori cu hemoroizii atârnând, este clar că maramureșenii vor da, din nou, cu oiștia în gard.

M-a întrebat azi, un personaj hâtru, care mai trece periodic să ceară un pol și să mă tragă de limbă: ” Domle, de ce ar vrea cineva aflat în onorabila poziție de deputat sau senator, să coboare la cea de primar sau preș de județeană?”. Am răspuns șugubăț: ” de aia”, altfel mă prindea noaptea în discuții inutile. Dar noi știm de ce, pentru că la București, ca parlamentar ai o sumă fixă dacă nu te apuci de trafic de influență…în timp ce la Baia Mare și Maramureș cașcavalul este …fără număr…

” Eu nu scriu pentru nici un grup de interese. Scriu pentru a produce o schimbare de conștiință” Jeanette Winterson

Somogyi Attila

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!