Camera secretă a lui Michelangelo din Florenţa se va deschide în curând pentru public - Ziarul de Maramures

Camera secretă a lui Michelangelo din Florenţa se va deschide în curând pentru public

O cameră din Muzeul Capelele Medici din Florenţa, unde se spune că Michelangelo s-ar fi ascuns în 1530 de familia Medici, va fi deschisă în curând vizitatorilor, a anunţat marţi conducerea muzeului, informează DPA si Agerpres.

Se crede că artistul renascentist ar fi stat în această cameră secretă timp de două luni pentru a scăpa de răzbunarea puternicei familii care a condus Florenţa timp de peste trei secole.

Mica încăpere a fost descoperită din întâmplare în 1975, când muzeul căuta să creeze o altă ieşire pentru vizitatori. În timpul renovărilor, au fost descoperite schiţe în cărbune sub două straturi de tencuială.

Schiţele creionate discret pe pereţi au fost atribuite lui Michelangelo, a declarat marţi Paola D’Agostino, directoarea Muzeului Naţional Bargello. Capelele Medici fac parte din grupul de muzee Bargello, aflat în proprietatea statului.

Anterior, camera fusese folosită pentru a depozita cărbune, a indicat D’Agostino.

Doar patru vizitatori vor putea intra simultan în „camera secretă a lui Michelangelo” începând din 15 noiembrie, a precizat aceasta.

Capelele funerare ale familiei Medici sunt populare în rândul turiştilor, iar palatele şi colecţiile sale de artă îşi lasă şi astăzi amprenta asupra oraşului. Capelele găzduiesc, de asemenea, numeroase sculpturi realizate de Michelangelo.

În cursul unei revolte care a dus familia Medici în exil, Michelangelo şi-a trădat foştii patroni şi s-a aliat cu adversarii lor.

Când familia a revenit la putere, câţiva ani mai târziu, artistul s-a temut pentru viaţa sa. Ar fi stat ascuns în această cameră timp de două luni, plănuind noi lucrări cu ajutorul schiţelor sale de pe pereţi.

Când Michelangelo a reapărut, după ce a fost iertat de familia Medici, acesta şi-a reluat atribuţiile la Florenţa.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!