Cărţi rare ruseşti din secolul al XIX-lea, furate din Polonia - Ziarul de Maramures

Cărţi rare ruseşti din secolul al XIX-lea, furate din Polonia

Zeci de cărţi rare ruseşti din secolul al XIX-lea au fost furate din biblioteca Universităţii din Varşovia, a cărei directoare, Anna Wolodko, a fost concediată, a anunţat universitatea poloneză, informează AFP si Agerpres.

Aceste „decizii în materie de personal” sunt asociate cu „furtul mai multor zeci de bunuri” din bibliotecă, a subliniat universitatea într-un comunicat.

„Unul dintre cititori a lăsat în urmă doar coperte goale şi copii în locul publicaţiilor originale”, a precizat directoarea demisă a bibliotecii, Anna Wolodko, într-un comunicat publicat pe reţelele de socializare, adăugând că aproximativ 80 de cărţi ar fi fost astfel furate.

„Bănuim că furturile au fost realizate la cerere. Toate publicaţiile furate sunt în rusă”, a mai spus Anna Wolodko, subliniind că este vorba despre „ediţii ruseşti din secolul al XIX-lea”.

„Aceste tipuri de lucrări figurează în ofertele caselor de licitaţii şi ale magazinelor de antichităţi care operează pe piaţa rusă”, a declarat ea, adăugând că valoarea articolelor furate este „foarte greu” de estimat.

Ea a precizat, de asemenea, că biblioteca a raportat furtul la poliţie şi „a luat toate măsurile necesare” pentru ca o anchetă să facă lumină asupra furturilor.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!