Papa Francisc va participa la Conferinţa ONU asupra schimbărilor climatice dacă starea de sănătate îi va permite

Papa Francisc va participa la Conferinţa ONU asupra schimbărilor climatice (COP26) preconizată pentru noiembrie, la Glasgow, dacă starea de sănătate îi va permite, au anunţat luni episcopii romano-catolici din Scoţia, informează Reuters, preluat de Agerpres

Participarea papei Francisc, printre alţi lideri mondiali care vor fi prezenţi la COP26, a fost confirmată de episcopi într-un comunicat publicat pe site-ul lor.

”După ce i-au scris Sfântului Părinte pentru a-l asigura de o primire călduroasă, în cazul în care va participa la conferinţă, sunt încântaţi să afle că acesta speră să participe şi că ar fi bucuros să îi întâlnească la Glasgow”, se menţionează în comunicat.

Papa Francisc se află în prezent într-un spital din Roma, unde se recuperează după o intervenţie chirurgicală la colon şi va rămâne internat încă câteva zile, a anunţat luni Vaticanul. Se preconizează că suveranul pontif îşi va relua activităţile obişnuite în luna august.

Episcopii scoţieni au precizat că papa ”se va afla în Scoţia pentru o perioadă foarte scurtă, mare parte din aceasta urmând să şi-o petreacă participând la Conferinţa COP26”.

În luna octombrie, Vaticanul urmează să găzduiască o importantă adunare la care vor participa lideri religioşi şi oameni de ştiinţă care vor adopta o poziţie comună pentru a ridica miza înaintea acestei conferinţe, notează Reuters.

Vaticanul nu a anunţat încă oficial deplasarea papei Francisc în Scoţia, însă o călătorie apostolică în Ungaria şi Slovacia este în continuare programată în perioada 12-15 septembrie.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!