Spania: Pompier mort într-un incendiu din nord-estul ţării (autorităţi)

Un pompier şi-a pierdut viaţa duminică într-un incendiu din Losacio, în nord-vestul Spaniei, în contextul în care ţara se luptă cu numeroase incendii forestiere în plin val de caniculă, au anunţat autorităţile din Castilia şi Leon, informează luni AFP și Agerpres.

Autorităţile au deplâns moartea “în timpul serviciului” a lui Daniel Gullŕłn Varas, care făcea parte din “dispozitivul de combatere a incendiilor” desfăşurat la Losacio, în regiunea Zamora, au indicat autorităţile într-un comunicat emis în cursul nopţii, precizând că luni a fost decretată zi de doliu.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a reacţionat pe Twitter la scurt timp după anunţ printr-un mesaj în care a declarat că împărtăşeşte “durerea” şi a transmis “condoleanţe familiei şi colegilor brigadierului care a murit în această noapte în timp ce muncea la stingerea incendiului de la Ferreruela de Tábara”.

“Nu există cuvinte pentru a aduce un omagiu efortului imens depus de cei care luptă cu flăcările în mod neobosit. Odihnească-se în pace”, se arată în încheierea mesajului.

“Cei mai importanţi într-un dispozitiv sunt oamenii. Oameni care îşi riscă vieţile. Astăzi, Daniel G. V. (…), din maşina de pompieri C-99, a murit la datorie în timpul operaţiunilor de stingere a incendiului din Losacio. Ne-am dori să nu fi fost niciodată nevoiţi să dăm această veste. Toate condoleanţele noastre”, a transmis de asemenea pe Twitter departamentul de mediu din Castilia şi Leon.

Incendiul a izbucnit duminică după-amiaza, potrivit unui buletin al autorităţilor locale publicat la ora locală 18:00 (16:00 GMT), cauza acestuia nefiind deocamdată cunoscută.

În Spania, care se sufocă de zece zile din cauza unui val de căldură extremă, mii de hectare au fost mistuite de flăcări, forţând mii de locuitori să îşi părăsească gospodăriile.

Duminică, termometrele au indicat 39 de grade Celsius la Madrid, 39,7 de grade Celsius la Sevilla (sud) şi o maximă de 43,4 grade Celsius la Don Benito, lângă Badajoz (est).

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit duminică din cauza insolaţiei în timp ce mergea pe o stradă din Torrejon de Ardoz, lângă Madrid, potrivit serviciilor de urgenţă. Când au sosit paramedicii, bărbatul era în “stop cardiorespirator”, cu o temperatură corporală de 40 de grade Celsius. Un muncitor de la drumuri în vârstă de 60 de ani a murit cu o zi înainte la Madrid tot din cauza insolaţiei.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!