SUA: Furtuna tropicală Nicholas se îndreaptă spre oraşul Houston, statul Texas

Furtuna tropicală Nicholas a atins categoria de uragan în Golful Mexic pe măsură ce se apropie de o zonă de coastă a Statelor Unite şi se îndreaptă spre oraşul Houston, statul Texas, a anunţat luni seara Centrul Naţional al Uraganelor (NHC), relatează marţi AFP, preluat de Agerpres.

Însoţit de vânt cu o intensitate de 120 km / h, Nicholas ”provoacă ploi torenţiale, o intensitate a vântului puternică şi episoade de furtună spre coastele centrală şi nordică ale Texasului”, a indicat NHC în buletinul difuzat la 03.00 GMT.

“Ne aşteptăm la ploi torenţiale luni seară şi marţi. Vă îndemn cu toată seriozitatea să nu plecaţi la drum”, a declarat Sylvester Turner, primarul din Houston, metropolă marcată încă de devastatorul uragan Harvey în 2017.

Acest stat din sud-estul ţării este obişnuit cu trecerea furtunilor şi a uraganelor. Însă odată cu încălzirea suprafeţei oceanelor, astfel de fenomene devin tot mai puternice, potrivit oamenilor de ştiinţă. Aceste fenomenele ameninţă cu precădere comunităţi importante din zonele de coastă, afectate tot mai des inundaţii ca urmare a creşterii nivelului oceanelor.

Anul acesta s-au format cinci uragane în bazinul Atlanticului, Elsa, Grace, Henri, Ida şi Larry, dintre care Grace, Ida şi Larry au atins categoria de 3 sau mai mare.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!