Turism spațial: Un nou zbor-test pentru planorul său suborbital SpaceShipTwo

Compania specializată în turism spaţial Virgin Galactic a anunţat luni că prevede un nou zbor-test pentru planorul său suborbital SpaceShipTwo, care va fi posibil începând din data de 13 februarie, după eşecul unui test similar organizat în luna decembrie, a informat AFP, titrat de Agerpres.

“Fereastra de zbor se va deschide pe 13 februarie, cu mai multe posibilităţi de lansare pe durata lunii februarie, în funcţie de condiţiile atmosferice” şi de desfăşurarea tehnică a pregătirilor, au precizat reprezentanţii companiei Virgin Galactic, creată de miliardarul britanic Richard Branson.

“Pregătirile sunt deja în curs la Spaceport America din New Mexico, inclusiv pentru etapele riguroase de pregătire a vehiculelor, piloţilor, echipelor şi infrastructurilor”, au adăugat ei.

Doi piloţi se vor afla la bord. Vehiculul suborbital SpaceShipTwo este mai întâi purtat în aer pe spatele unui avion special, care îl eliberează după atingerea unei anumite altitudini. La câteva secunde după acea desprindere, vehiculul, considerat jumătate avion, jumătate rachetă, îşi va porni motoarele pentru o ascensiune supersonică.

Pe 13 decembrie, SpaceShipTwo a trebuit să revină la sol din cauza unei probleme tehnice.

“De atunci, echipele noastre au efectuat o analiză a cauzelor acelei probleme şi au realizat activităţile de corecţie necesare”, au declarat reprezentanţii Virgin Galactic. Compania doreşte să trimită echipaje de turişti, capabili să plătească onorarii de sute de mii de dolari, pentru a experimenta timp de câteva minute senzaţiile oferite de zborul în condiţii de imponderabilitate, la frontiera cu spaţiul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!