În perioada 3-4 decembrie a.c., Asociația GO-AHEAD, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic al Județului Maramureș și Casa Corpului Didactic Brașov, au organizat evenimentul de debut al proiectului „Activ Digital în Școala Ta!”, implementat cu sprijinul Planului Național de Redresare și Reziliență, Apel: Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar.
Scopul proiectului este dezvoltarea și implementarea a 3 programe de formare continuă (84 de ore) pentru 3000 de cadre didactice din învățământul preuniversitar de stat din județele Maramureș, Mehedinți, Caraș-Severin, Brașov și Prahova. Astfel s-a mers pe dezvoltarea competențelor digitale și de pedagogie digitală ale acestora, pe 3 nivele de dificultate (A2-B1, B2, C1-C2) pentru a integra eficient tehnologiile în practicile de predare, a pregăti elevii pentru era digitală și a crește calitatea educației, vizând toate activitățile specifice, de la predare, evaluare, comunicarea cu părinții și până la crearea și schimbul de conținut și resurse digitale, în conformitate cu cadrul european pentru competențele digitale ale cadrelor didactice DigCompEdu și standardul ECDL.
La finalul proiectului, minim 1.500 de cadre didactice vor elabora materiale educaționale deschise, care vor fi publicate pe o platformă care va cuprinde o colecție de lecții multimedia, ce vor servii drept modele de bune practici pentru fiecare arie curriculară/disciplină de studiu pentru diferite nivele de educație.
La evenimentul au participat dna. Alexandra BĂLȘEANU – Președinte Asociația GO-AHEAD, Lider de parteneriat, dl. Director Florin-Mihai SIMION – Coordonator Județ Maramureș, Casa Corpului Didactic a Județului Maramureș, dna. Director Delia CHIVĂREAN – Coordonator Județ Brașov, Casa Corpului Didactic Brașov, dl. Prof. Mihai-Cosmin POP – Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, experți ai Caselor Corpului Didactic din Maramureș și Brașov, reprezentanți ai ISJ Maramureș, precum și directori ai unităților de învățământ preuniversitar din județ.
În cadrul evenimentului, participanții au avut ocazia să descopere beneficiile pedagogiei digitale, să interacționeze cu experți în domeniu și să exploreze practic cele mai recente tehnologii aplicate în educație prin intermediul standurilor interactiv.