Distribuitor și cărăuș de MDMA, săltați de DIICOT și arestați în urma deciziei Tribunalului Maramureș

Doi tineri au intrat în arest preventiv. Aceștia sunt cercetați de procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Maramureș pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc și mare risc. Primul bărbat, învârstă de 27 de ani, a fost prins în flagrant, în timp ce încerca să dea altei persoane 101 pastile MDMA.

Potrivit Tribunalului Maramureş, instanța a admis, în data de 24 ianuarie 2021, propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24 ianuarie 2021, până la data de 22 februarie 2021 inclusiv, a inculpatului X, în vârstă de 27 de ani cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, şi a inculpatului Y, în vârstă de 37 de ani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii continuate (două acțiuni distincte) de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În sarcina lor, instanța Tribunalului Maramureș a considerat că există indicii temeinice care justifică următoarele suspiciuni rezonabile: ”Inculpatul X, în data de 23 ianuarie 2021, a procurat de la inculpatul Y iar ulterior a deținut și a transportat cantitatea de 101 comprimate de droguri de mare risc MDMA, fiind prins în flagrant în momentul în care dorea să le dea altei persoane. Inculpatul Y, în data de 23 ianuarie 2021, a deținut la locuința sa o cantitate mare de droguri de risc și de mare risc, toate găsite cu ocazia percheziției domicilare efectuate, după ce, în prealabil, în aceeași zi de 23 ianuarie 2021, în jurul orei 17:00, i-a dat inculpatului X, pentru a fi transportate și vândute altei persoane cantitatea de 101 comprimate MDMA.

Cei doi tineri au contestat hotărârea Tribunalului Maramureş. Dosarul urmează să fie înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac.

ACTUALIZARE

DIICOT-Structura Centrală: ”În urma perchezițiilor domiciliare, a fost găsită şi ridicată cantitatea de peste jumătate de kilogram de cocaină, 500 de comprimate MDMA și 200 de grame de canabis. Totodată, a fost indisponibilizată suma de 17.000 de lei şi 1.000 de euro, telefoane mobile și înscrisuri necesare documentării activității infracționale. Cei trei au intrat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată de DIICOT-BT Maramureș împreună cu ofiţeri BCCO Cluj și SCCO Maramureș. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Poliție Rutieră din cadrul Poliției Maramureş.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!