PNL PSD AUR PSD
Locuri de vizitat primăvara în România - Ziarul de Maramures

Locuri de vizitat primăvara în România

România este o țară frumoasă cu multe de oferit din punct de vedere turistic. Indiferent de anotimp, aici găsești mereu ceva nou de făcut sau de vizitat.

PNL

În acest articol vom identifica cele mai frumoase locații pentru o mini vacanță de primăvară și ne vom motiva cu argumente fiecare alegere în parte.

PSD

Vulcanii Noroioși

Din cele cinci locuri în Europa unde se pot întâlni aceste fenomene geografice, România este cu siguranță cea mai inspirată alegere.
Vulcanii noroioși din Buzău sunt o atracție turistică recunoscută pe plan internațional.

Ascunse în scoarța continentală a Pământului, la aproximativ – 3000 de metri, rezervoarele de gaz stocate sub straturi erup și trimit la suprafață argila nămoloasă și noroioasă care acoperă întregul vulcan.

Vulcanii de noroi sunt în continuă schimbare. Erupțiile de gaze sunt versatile și pictează zilnic un peisaj diferit la suprafață, astfel încât locul nu rămâne niciodată același.

Bolborosind din interior, aceste mase mari de rocă lichidă dau adesea impresia că Pământul fierbe. Spre deosebire de Lună, unde temperatura suprafeței atinge aproximativ 120°C, noroiul de la vulcani este rece la atingere. Acest lucru se datorează faptului că scurgerea nu ajunge niciodată la manta.

Accesul la vulcanii noroioși este permis doar în zilele uscate. Are sens doar – de dragul siguranței tale și al bunăstării vulcanilor. Acest lucru, însă, este compensat de prețul mic pe care îl plătești pentru a pune piciorul ”pe Lună”: doar 4 lei (puțin sub 1 euro) pentru adulți, 2 lei pentru studenți, iar pentru cei mici, suma este simbolică, de 1 leu.

Maramureș-Ținutul de lemn

Maramureșul, cunoscut și sub denumirea de „țara lemnului”, este o destinație turistică pe care ar trebui să o vizitezi măcar o dată în viață.

Situat în nordul țării, la granița cu Ucraina, Maramureșul este renumit pentru arhitectura sa originală din lemn. Bisericile din lemn listate UNESCO, porțile masive din lemn, casele tradiționale și instalațiile sunt toate rezultate minunate ale utilizării sale speciale a lemnului. Cel mai bun mod de a vizita Maramureșul este să urmezi traseele pe care sătenii le-au folosit de generații.

Puteți cere localnicilor să vă arate cele mai frumoase scurtături sau puteți urma una dintre numeroasele trasee din rețeaua Greenway Maramureș. Cei 88 de km marcați conectează șapte sate, șapte arii protejate și două situri NATURA 2000.

În Sârbi, un itinerar tematic face legătura între casele artizanilor Vasile Borodi, Victoria Duma, Petru Pralea și Gheorghe Opriș. În același sat, poți vedea instalații vechi alimentate cu apă, inclusiv un jacuzzi tradițional precum cele folosite până acum câteva decenii.

La Bârsana se poate vizita atelierul artizanului lemn Toader Bârsan, în timp ce la Botiza se pot admira covoare și broderii în micul muzeu al Victoriei Berbecaru.

Lista artizanilor nu se termină aici. Vei găsi localnici mai talentați care continuă să creeze produse artizanale frumoase doar cu mâinile lor și cu instrumente simple.

În Maramureș vei găsi și numeroase târguri de obiecte și mâncăruri tradiționale, cu care să te delectezi, precum și numeroase festivaluri si evenimente, care se desfășoară cam pe tot parcursul anului, dintre care merită să amintim celebrul Festival al Castanelor.

Transilvania

Transilvania este una din cele mai frumoase regiuni din România, cu istorie bogată și multe tradiții. Pe plan internațional, Transilvania este cunoscută drept un tărâm mistic, asociat adesea cu legendele vampirilor.

Transilvania este renumită mai ales pentru castelele și orașele medievale, localnicii din mediul rural și-au păstrat modul de viață tradițional ca într-o bula de timp – departe de civilizația modernă.

După cum spun istoricii noștri, inima și spiritul culturii române se trăiesc cel mai bine în satul ancestral românesc, unde a fost transmis un stil de viață muncitor, dar autosustenabil, bazat pe comunitate, simplu, în comuniune cu natura, din generație în generație.

Cel mai important lucru pe care ar trebui să-l știi este că a vizita Transilvania NU înseamnă doar să vezi atracțiile sale turistice de top pentru a face niște poze rapide, a lua un suvenir de-al lui Dracula din magazinele de cadouri, sau a face o excursie de o zi din București în orașul Brașov și Castelul Bran, principala destinație turistică din regiune.

Cea mai inedită atracție turistică a Transilvaniei este chiar peisajul rural magic al zonei. Cea mai importantă experiență din această zonă este să cunoști localnicii, să vezi cum trăiesc aceștia și să mănânci o masă gătită acasă, cu produse din gospodăria lor.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!