Ocna Șugatag, cea mai căutată stațiune balneară din acest colt de țară

În Ocna Șugatag turismul balnear a luat o amploare nebănuita. An de an, turiști din toate colțurile lumii, trec pargul comunei. Localitatea este amplasată la poalele Munților Gutâi, într-un decor natural de o excelentă frumusețe peisagistică.

Prin valorificarea resurselor naturale a apelor cloro-sodice și beneficiind de factori climaterici specifici și a efectelor acestora, comuna Ocna Șugatag se bucură de o afluență turistică impresionantă. Este cea mai căutată stațiune balneară din acest colț de țară, fiind renumită pentru tratamentul afecțiunilor reumatismale, a asteniei și surmenajului cât și pentru combaterea proceselor inflamatorii cronice.

Comuna Ocna Șugatag este situată în Depresiunea Maramureș, la poalele munților Gutâi, la o altitudine de 490 m.

Frumusețea locurilor, aerul montan, plasarea stațiunii balneo-climaterice lângă pădurea Crăiasca, obiceiurile și tradițiile populare, existența izvoarelor naturale, precum borcutul din satul Breb, constitue un loc de odihnă și recreere atunci când dorim ca vacanțele sau sfârșitul de săptămână să ne încarce bateriile.

Localitatea Ocna Șugatag a fost atestată documentar în anul 1355, iar celelalte localități (Breb, Hoteni, Sat-Șugatag) în 1360, istoria lor fiind strâns legată de exploatarea sării. În documentul din 1355 se pomenește de existența, în marginea dinspre Ocna Șugatag, a satului Giulești, a unui drum care ducea la ocnele de sare, folosite de maramureșenii care veneau aici să se aprovizioneze cu sare. Descoperirile arheologice, precum și alte documente istorice, atestă că populația zonei exploata sarea din vremuri străvechi.

În fiecare an, pragul comunei este trecut de mii de turiști din toată lumea.

2 Comentarii

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!