ANL a recepţionat 21 de locuinţe sociale pentru comunitățile de romi

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), a recepționat, ieri, în comuna 1 Decembrie (jud. Ilfov), 21 de locuinţe sociale destinate comunităților de romi.

Locuințele (9 apartamente cu 2 camere și 12 apartamente cu 3 camere) sunt repartizate în 3 module, cu regim de înălţime P (parter), valoarea investiției fiind de 4.216.218,15 lei (TVA inclus).

Până în prezent, în cadrul Programului „Locuințe sociale pentru comunitățile de romi”, au fost finalizate 197 de locuințe în județele: Bihor (22), Bistrița-Năsăud (21), Mehedinți (28), Olt (28), Sibiu (28), Arad (49) și Brașov (21). Agenția mai are în execuție efectivă alte 21 de locuințe sociale în comuna Potlogi (județul Dâmbovița).

* * *

Programul „Locuințe sociale pentru comunitățile de romi” este un program pilot derulat de Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Programul are, ca obiective, incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă cu situaţie locativă precară şi prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuinţele se construiesc prin ANL, cu finanţare de la bugetul de stat. În cadrul acestui program, se implementează proiecte viabile pentru construcția a maximum 300 de locuințe sociale pentru cetățenii români de etnie romă, distribuite în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Astfel, se va îmbunătăți accesul persoanelor de etnie romă la o locuință decentă și la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare și sisteme de încălzire.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!