Arestat preventiv pentru trafic de droguri

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus marți, 9 mai, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc și uz de fals.

Măsurile au fost dispuse după ce, la aceeași dată, 09.05.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba au prins în flagrant inculpatul în timp ce prelua, cu ajutorul unui document de identitate fals, un colet ce conținea droguri de mare risc. Coletul, expediat din Spania prin intermediul unei firme de curierat, conținea cantitatea de 400 grame cocaină.

Ieri, 10 mai 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

”Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis astăzi DIICOT.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!