Document fantezist cumpărat cu 150 de dolari, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus efectuează cercetări în privinţa unui cetățean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere care nu este emis de nicio autoritate de stat.

În Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 34 de ani, conducând un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Ucraina.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie bărbatul a înmânat un permis de conducere. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic și că nu este eliberat de autoritatea vreunui stat, fiind un document fantezist.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat faptul că a obţinut acest permis de conducere prin intermediul unui site de pe internet pentru care a plătit suma de 150 de dolari.

În cauză, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!