Femeile gravide nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte. Proiectul de Lege a trecut de Camera Deputaților - Ziarul de Maramures

Femeile gravide nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte. Proiectul de Lege a trecut de Camera Deputaților

Femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, precum şi părintele singur din familia monoparentală nu pot fi obligaţi să presteze muncă de noapte.

Proiectul de Lege a trecut ieri de Camera Deputaților, fiind sprijinit și de deputatul PNL Maramureș, Călin Bota.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Grija pentru părinți, pentru mame în special, este importantă dacă ne dorim să reducem declinul demografic din țara noastră. În acest sens, am votat ieri în Camera Deputaților un proiect de lege potrivit căruia femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, precum şi părintele singur din familia monoparentală nu pot fi obligaţi să presteze muncă de noapte. Legea votată modifică astfel Codul muncii, în sensul includerii reprezentantului familiei monoparentale în categoriile de persoane care nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte.”

Proiectul de lege merge acum la promulgare, având în vedere faptul că a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!