Gabriel Zetea, deputat: Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării! Legea pensiilor este sustenabilă - Ziarul de Maramures

Breaking News

Gabriel Zetea, deputat: Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării! Legea pensiilor este sustenabilă

Legea pensiilor este sustenabilă și există banii pentru pensii. Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, informează deputatul social-democrat Gabriel-Valer Zetea.

Anul 2024 vine cu două majorări ale pensiilor, una de la 1 ianuarie 2024, cu 13,8% iar cea de-a doua de la 1 septembrie, care va veni în urma recalculării.

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD Maramureș: ”Ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a acceptat invitația mea de a veni în Maramureș pentru a participa la mai multe întâlniri pe tema salariilor și pensiilor echitabile. În întâlnirea pe care a avut-o cu membrii CASPEV din Baia Mare, ministrul Muncii a subliniat faptul că anul 2024 vine cu două majorări ale pensiilor, una de la 1 ianuarie 2024, cu 13,8% iar cea de-a doua de la 1 septembrie, care va veni în urma recalculării. Le cerem pensionarilor să aibă încredere că noi guvernăm responsabil iar legea pensiilor este una sustenabilă. Sunt și vor fi bani pentru pensii fără a fi luate în calcul creșteri de taxe sau impozite și, extrem de important, nicio pensie nu va scădea după 1 septembrie 2024. Trebuie doar să ținem sub control cheltuielile instituțiilor publice, așa cum deja a stabilit premierul Marcel Ciolacu și să implementăm reformele care să stopeze evaziunea fiscală. Valorile social-democrate vorbesc despre echitate, despre respectul pe care trebuie să-l arătăm părinților și bunicilor noștri, vorbesc despre recunoașterea muncii și a anilor în care actualii pensionari au cotizat la sistemul de stat și acum merită să ducă o viață decentă.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!