Modificări la redirecționarea impozitului pe venit/profit și notificări prealabile la impozitarea clădirilor nerezidențiale - Ziarul de Maramures

Modificări la redirecționarea impozitului pe venit/profit și notificări prealabile la impozitarea clădirilor nerezidențiale

Două proiecte extrem de importante au intrat în dezbaterea Senatului României, ulterior fiind adoptate. Este vorba despre prelungirea termenului pentru redirecționarea impozitului pe venit/profit și impozitarea clădirilor nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice și juridice care se va face printr-o notificare prealabilă.

Senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș a făcut câteva precizări referitoare la cele două proiecte.

 Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Proiectul de lege 436/2021, adoptat astăzi, prevede prelungirea termenului în care persoanele fizice și juridice au posibilitatea de a redirecționa o parte din impozitul pe venit sau profit, după caz, către organizațiile non profit. Conform legii, banii pot fi direcționați oricând în intervalul de la 1 la 7 ani, începând cu 1 ianuarie 2022, cuantumul rămânând neschimbat. Prin acest proiect de lege sunt susținute finanțările destinate asociațiilor, fundațiilor, organizațiilor non profit, care desfășoară activități în diverse sfere ale vieții civice.

Cel de-al doilea proiect adoptat astăzi este legea 451/2021, prin care impozitarea clădirilor nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice și juridice se va realiza doar prin notificare prealabilă cu privire la obligativitatea efectuării reevaluării imobilelor. Astfel, revenim la normalitate, iar aplicarea unor sancțiuni atipice prin cote majorate se va putea realiza doar în condițiile în care se constată reaua credință a contribuabilului.

Sunt proiecte concrete, care reglementează lucruri importante pentru cetățeni, proiecte de care oamenii au nevoie, a adăugat senatorul de Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!