Radu Trufan, președinte USR Maramureș: ”În Baia Mare toți copiii vor fi încurajați să colecteze selectiv și să recicleze deșeurile”

Gestionarea deșeurilor este o problemă întâlnită la nivel național, însă administrată cu brio în țările Uniunii Europene.

Pornind de la acest aspect, Uniunea Salvați România a pregătit un proiect, pe care consilierii municipali USR Baia Mare îl vor depune la primărie, prin care vor solicita colectarea selectivă a deșeurilor la nivelul tuturor unităților de învățământ gimnazial și liceal din municipiul reședință de județ.

Radu Trufan, președinte USR Maramureș: ”Este important ca educația colectării selective a deșeurilor să se facă de la o vârstă timpurie. Acest proiect are la bază reciclarea în mod controlat, obținerea de venituri de către școli din valorificarea deșeurilor, dar cel mai important aspect este educarea copiilor cu privire la modul corect de reciclare. Odată implementat, copiii vor fi cei care vor învăța importanța acestui proces și, cu siguranță, îl vor promova și în familiile lor.”

Pentru a se realiza colectarea selectivă, coridoarele școlilor și liceelor din municipiu vor fi dotate cu recipiente. Acestea vor fi ușor de identificat fiind albastre pentru hârtie și carton, galbene pentru metal și plastic, verde pentru sticlă, respective negre pentru deșeu menajer.

Totodată, în perimetrul împrejmuit al unității de învățământ se va amenaja un punct de colectare selectivă unde să fie aduse toate deșeurile adunate, pentru a fi predate operatorului de salubritate.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!