Raportul privind statul de drept în România, publicat de Comisia Europeană, este cel mai bun raport de până acum privind capitolul justiție - Ziarul de Maramures

Raportul privind statul de drept în România, publicat de Comisia Europeană, este cel mai bun raport de până acum privind capitolul justiție

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: Raportul privind statul de drept în România, publicat de Comisia Europeană, este cel mai bun raport de până acum privind capitolul justiție. Documentul subliniază progresele înregistrate de justiția din țara noastră și apreciază consolidarea statului de drept. Felicitări ministrei Justiției, doamna Alina Gorghiu, pentru eforturile depuse în vederea remedierii problemelor ridicate în rapoartele anterioare!

În calitate de președinte al Comisiei Juridice din Senatul României, senatorul liberal a lucrat alături de Ministerul Justiției la elaborarea și adoptarea legilor necesare consolidării justiției și statului de drept în țara noastră.

Raportul menționează, la capitolul aspecte pozitive, asigurarea stabilităţii reformei judiciare şi a implementării Legilor Justiţiei, eforturile pentru soluţionarea inechităţilor salariale din sistemul judiciar, reformarea sistemului de acordare a ajutorului public judiciar, în beneficiul cetăţenilor, progrese în funcţionarea sistemului post-SIIJ, inclusiv modificarea Legii 49/2022 prin Legea 213/2024, care a majorat numărul de posturi de procurori (minim 14 în structura centrală şi minim 3 în structurile teritoriale).

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Toate aceste reforme au necesitat dezbateri susținute și eforturi constante la nivelul Comisiei Juridice a Senatului și le mulțumesc colegilor mei din comisie pentru munca depusă la nivelul legislativului pentru ca astăzi să ne bucurăm de cel mai bun raport pe Justiție din partea Comisiei Europene. Cu siguranță, mai sunt multe lucruri de făcut, avem recomandări din partea Comisiei și pentru viitor, dar important este că ne aflăm pe drumul cel bun al reformelor solide în justiție și al consolidării statului de drept. În calitate de senator și de președinte al Comisiei Juridice, voi rămâne în continuare dedicat misiunii de a contribui la reformarea și modernizarea justiției din România.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!