Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș susține propunerea legislativă care vine în sprijinul pacienților oncologici

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator de Maramureș a semnat propunerea legislativă care vine în sprijinul pacienților oncologici și a familiilor acestora. Propunerea a fost făcută de colega demnitarului, Nicoleta Pauliuc, președinte al Comisiei de Apărare.

Asiguratul care se ocupă de îngrijirea pacientului cu vârstă de peste 18 ani va beneficia de concediu și indemnizație.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: Am votat și am semnat propunerea legislativă inițiată de către colega mea Nicoleta Pauliuc în Senat, care are ca scop sprijinirea pacienților oncologici și familiile acestora. Conform acestei propuneri, asiguratul care se ocupă de îngrijirea pacientului cu vârstă de peste 18 ani va beneficia de concediu și indemnizație, în cuantum de 85% din baza de calcul a asiguratului, pentru însoțirea acestuia la intervențiile chirurgicale și tratamentele prescrise de medicul specialist. Durata de acordare a concediului și indemnizației este de cel mult 45 de zile calendaristice, în interval de un an pentru îngrijirea pacientului.

Nicoleta Pauliuc, Președintele Comisiei de Apărare, a inițiat, alături de această propunere legislativă, și instituirea Zilei Naționale a supraviețuitorului de cancer, inițiativă care a primit și ea un vot favorabil. Prin astfel de inițiative, venim alături de oameni, de problemele lor reale și oferim un sprijin concret celor care au nevoie de implicarea și susținerea noastră.

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!