Senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, prezent la Strasbourg, la prima activitate în Adunarea Parlamentară a Consiliului European - Ziarul de Maramures

Breaking News

Senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, prezent la Strasbourg, la prima activitate în Adunarea Parlamentară a Consiliului European

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș și-a început activitatea în Adunarea Parlamentară a Consiliului European care s-a desfășurat ieri la Strasbourg, în Franța.

Demnitarul este reprezentantul României în această structură extrem de importantă pentru activitatea comunității europene.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator de Maramureș: ”Am început activitatea în Adunarea Parlamentară a Consiliului European cu o discuție despre instituție și despre mecanismele sale interne de lucru. Aspectele formale sunt esențiale pentru a putea atinge scopul pentru care mă aflu aici, de a reprezenta țara noastră în această structură extrem de importantă pentru activitatea comunității europene. În calitate de membru al APCE, am dreptul de a propune inițiative care ajung la Comitetul de Miniștri și de a participa la alegerea judecătorilor CEDO și la procesele elective din diferite state membre sau asociate.”

De precizat ar fi faptul că orașul Strasbourg a fost desemnat, în anul 1992, sediul oficial al Parlamentului European, iar la ora actuală, Consiliul Europei funcționează cu doua institutii, respectiv Consiliul de miniștri, care este decizional și adunarea parlamentară, care este promotoare de recomandări sau propuneri.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!