(VIDEO)Poziție. E important să luăm măsuri pentru ca drogurile să nu intre în școli - Ziarul de Maramures

(VIDEO)Poziție. E important să luăm măsuri pentru ca drogurile să nu intre în școli

Ținta noastră, a tuturor, sunt traficanţii de droguri!

E important să tragem un semnal de alarmă și să luăm măsuri pentru ca drogurile să nu intre în școli, dar trebuie să o facem prin decizii eficiente, care pot fi aplicate. De aceea, în Comisiile reunite, juridică și învățământ din Senat, am dat un raport comun de respingere pentru proiectul iniţiat de deputaţi PSD privind combaterea consumului de droguri în şcoli, a scris pe pagina sa, de Facebook senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș.

CONSUMUL DE DROGURI A CRESCUT!! Detalii in VIDEO jos

Propunerea legislativă, în forma prezentată, NU POATE FI APLICATĂ, fapt recunoscut chiar de reprezentanții PSD din Comisii, iar pentru atingerea dezideratelor se poate suplimenta, acolo unde este cazul, bugetul și resursa umană a instituțiilor implicate deja în combaterea acestui fenomen, consideră senatorul de Maramureș.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Din punctul meu de vedere, soluția de creștere a pedepselor în cazul săvârșirii unor astfel de fapte și aplicarea acestor măsuri trebuie să fie ultima dintre soluții, IMPORTANTE fiind educația și prevenția realizate chiar din primii ani de școală, pentru informarea și prezentarea riscurilor la care se supun cei care aleg să folosească astfel de substanțe. Consumatorul de droguri trebuie să fie văzut ca o victimă, mai ales atunci când este vorba de minori. Traficanții sunt principalii pioni care trebuie să fie eliminaţi de pe această tablă de șah. Pentru combaterea consumului de droguri în școli se poate realiza un program-pilot de testare noninvazivă a suprafețelor din unitățile școlare, alegându-se în mod aleatoriu un județ pentru începerea unui astfel de program.Trebuie să luăm în considerare că aparatele, unele încă în perioadă de testare și omologare, pot genera rezultate de fals pozitiv.

Potrivit demnitarului, obținerea unui rezultat certificat, prin efectuarea unor altfel de analize, poate dura câteva luni bune, timp în care sunt declanșate anumite proceduri, unele chiar judiciare, cu efecte imediate.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Luând act de toate aceste argumente pe care le-am expus și în plenul Senatului, senatorii au respins propunerea legislativă, validând astfel decizia luată de Comisia Juridică și Comisia de Învățământ. Ținta noastră, a tuturor, sunt traficanţii de droguri!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!