Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Alimentele care reduc colesterolul. Dieta care ajută la menținerea unui nivel optim de colesterol - Ziarul de Maramures

Alimentele care reduc colesterolul. Dieta care ajută la menținerea unui nivel optim de colesterol

Colesterolul este o grăsime care se găsește în aproape toate alimentele de origine animală, însă niciodată în cele de natură vegetală. De aceea, dacă ai o dietă bogată în grăsimi animale, colesterolul ,,rău,, – LDL-colesterolului, va crește. Alimentația joacă un rol extrem de important în menținerea nivelului optim de colesterol din sânge.

Dieta care ajută la menținerea unui nivel optim de colesterol este bogată în: ovăz, linte, fasole, mere, nuci, avocado și usturoi. În fiecare dimineață micul-dejun ar trebui să conțină cereale integrale și fructe. Schimbă pâinea albă cu pâine neagră sau pâine cu semințe sau integrală, cel puțin de trei ori pe săptămână mănâncă fasole boabe sau soia, mănâncă de cinci ori pe zi legume și fructe – fructe la micul dejun, legume și fructe la prânz, salată și legume fierte la cină, mănâncă usturoi măcar de două ori pe săptămână și sigur nu vei avea probleme din cauza valorilor crescute ale colesterolului.

Cu toate că puțini dintre noi le consumă, ovăzul și tărâțele sunt cele mai bune cereale. Ele sunt bogate în fibre solubile, un tip de fibre care reduce colesterolul ”rău” fără să îl reducă și pe cel ”bun”. Fibrele solubile se mai găsesc și în mere, fasole, pere, prune, orz, varză (albă, roșie, varză de bruxelles).

Afinele – un compus din afine ajută la scăderea colesterolului la fel de eficient ca și medicamentele, și fără efecte secundare.

Consumă la masa de la ora 10:00 sau 17:00 fistic, alune, nuci, migdale! Nucile sunt bogate în fibre, fitonutrienți și antioxidanți ca vitamina E și seleniu. Sunt bogate în grăsimi mono sau polisaturate, despre care s-a demonstrat că scad colesterolul. Pentru că nucile sunt bogate în calorii, 45 grame de nuci pe zi sunt de ajuns. Cel mai bun mod de a profita de proprietățile nucilor este să le consumi în locul alimentelor care sunt bogate în grăsimi saturate, cum sunt produsele din carne. O idee bună este ca în locul brânzei sau bucațelelor de carne din salată să folosiți nuci.

Avocado, măsline și uleiul de măsline – conțin grăsime nesaturată și pot mări nivelul de colesterol ”bun”.

Suc 100% natural din struguri și merișor – antioxidanții din sucul de struguri reduc colesterolul rău, iar sucul de merișor crește nivelul colesterolului bun. Pește și ulei de pește – peștele este o bună sursă de proteine și acizi grași omega 3, despre care studiile medicale au demonstrat că scad nivelul de colesterol rău și îl cresc pe cel bun, motiv pentru care se recomandă consumarea peștelui de cel puțin două ori pe săptămână, mai ales pește gras cum este somonul, macroul, sardinele, heringul și păstrăvul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!