83 de sancțiuni contravenționale aplicate de inspectorii ITM Maramureș - Ziarul de Maramures

83 de sancțiuni contravenționale aplicate de inspectorii ITM Maramureș

În cursul lunii august 2023 Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș a desfășurat acțiuni de control, în toate domeniile de activitate ale economiei naționale, conform planului anual de control aprobat de Inspecția Muncii, prin cele două compartimente, respectiv relații de muncă și sănătate și securitate în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost verificați un număr de 117 agenți economicii, fiind constatate un număr de 239 deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și intrare în legalitate. Au fost aplicate un număr de 32 de sancțiuni contravenționale, respectiv 22 de avertismente și 10 amenzi, valoarea amenzilor ridicându-se la suma de 102.500 de lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost verificați un număr de 78 de agenți economici, fiind depistate 83 de neconformități de la lege, pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate. Au fost aplicate un număr de 83 de sancțiuni contravenționale, respectiv 80 de avertismente și 3 amenzi în valoare totală de 21.000 de lei. În cursul lunii august au fost înregistrate și avizate un număr de 9 accidente de muncă, toate cu incapacitate temporară de muncă.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!