A început noul an școlar, la fel și seria acțiunilor preventiv-informative ale Jandarmeriei Maramureș

Vacanța de vară s-a încheiat, iar o data cu începerea noului an școlar au reînceput și activitățile preventiv-informative ale jandarmilor maramureșeni.

Jandarmii au fost ieri oaspeții elevilor Liceului Teoretic „Emil Racoviță”, dar și ai Liceului Ucecom „Spiru Haret” din Baia Mare. Copiii s-au arătat bucuroși de prezența acestora. Au fost deschiși, adresând întrebări interesante referitoare atât la atribuţiile jandarmilor, cât și la situații punctuale cu care s-au întâlnit fie ei, fie cunoștințele lor în viața de zi cu zi.

Sublocotenent, Gherasim Ioana-Anca, Jandarmeria Maramureș: ”Alături de colegii de la Centrul Antidrog Maramureș, oamenii legii le-au vorbit copiilor despre comportamentele dezirabile în societate, despre importanța evitării situațiilor conflictuale, a acțiunilor care pot tulbura liniștea și ordinea publică, precum și despre riscurile consumului de droguri și substanțe interzise. De asemenea, elevii au fost informați cu privire la răspunderea legală care derivă din săvârșirea unor fapte cum ar fi consumul de alcool, tutun sau droguri, dar și cele privitoare la actele de bullying sau violență în mediul școlar.

Totodată, jandarmii au subliniat importanța respectării regulamentelor școlare și a legislației în vigoare, precum și a solicitării ajutorului forțelor de ordine în caz de nevoie.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!