Aparatură și mobilier pentru Centrul de Permanență Baia Sprie

La Centrul de Permanență Baia Sprie au ajuns deja aparatura și mobilierul necesare pentru îmbunătățirea serviciilor medicale acordate cetățenilor aflați în necesitate.

Este vorba despre un defibrator semiautomat, EKG cu 12 canale, sterilizator autoclave, analizor de sânge biochimic, microscop, masă instrumentar, dulap pentru medicamente etc.

Aparatura și mobilierul au fost achiziționate prin Proiectul Transfrontalier Româno-Ucrainean-”Cooperare pentru îmbunătățirea serviciilor medicale din comunitățile Dolyna și Baia Sprie”. Valoarea totală a proiectului este de 337,617.68 Euro, liderul de proiect fiind Consiliul Local Dolyna, Ucraina. Orașul Baia Sprie este al doilea beneficiar, acesta primind o finanțare de 99,339.8 Euro, cu o contribuție proprie de 11.599,3 Euro. Fondurile au fost asigurate prin Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt populația orașului și personalul medical care oferă asistență medicală de urgență.

De precizat ar fi faptul că Centrul de Permanență Baia Sprie funcționează de la ora 18.00 la ora 06.00 în zilele lucrătoare, iar în weekend, de vineri seara și până luni dimineața.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!