Dublarea prețului cerută de Drusal, respinsă. AGA a acceptat o modificare de aproape patru ori mai mică

Majoritatea membrilor AGA de pe Zona 1 a ADIGIDM a votat ieri modificarea tarifului de colectare în cele 31 de UAT-uri componente.

Începând cu 1 iunie 2022, tariful de colectare deșeuri reciclabile va fi de 346,40 de lei/tonă, față de 270,27 de lei/tonă cât este în prezent. Colectarea deșeului rezidual va costa 118,20 de lei/tonă, comparativ cu tariful de 89,36 de lei/tonă cât este în prezent, transmite ADI Deșeuri.

Romeo Dobocan, director executiv ADI Deșeuri: ”Majorarea este de aproape 4 ori mai mică decât fundamentarea propusă de Drusal. Operatorul a cerut un cost de operare de 536,99 de lei/tonă pentru fracția reciclabilă și 190,13 lei/tonă pentru fracția reziduală. Este prima modificare de preț care i s-a acceptat operatorului din 2019 până în prezent. Anul trecut i s-au respins Drusal două solicitări de modificare a tarifului. Pentru fiecare dintre acestea a deschis actiune în instanță.”

Operatorul a anunțat înainte de votul din AGA că nu va accepta o modificare de preț sub ceea ce a cerut și că va deschide un nou proces impotriva ADI Deșeuri Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!