Băieții vor juca în primul tur preliminar din Liga Europeană - Ziarul de Maramures

Băieții vor juca în primul tur preliminar din Liga Europeană

CS Minaur Baia Mare, finalista ultimei ediții a Cupei EHF, va juca încă din primul tur preliminar al Ligii Europa, a doua întrecere ca valoare din handbalul masculin intercluburi. Este ușor ciudat cum s-a ales ca primordial pentru această cupă să fie rezultatul din Cupa României și nu cel din Liga Zimbrilor, astfel că Steaua este singura echipă românescă în turul al doilea preliminar. Nu ne rămâne decât să așteptăm data de 19 iulie, dată la care va avea loc tragerea la sorți, scrie minaur.ro.

Marți, Federația Europeană de Handbal a confirmat decizia de a acorda Eurofarm Pelister un wild card pentru faza grupelor EHF European League Men. Clubul macedonean este una dintre cele 12 echipe care vor intra în competiție în faza grupelor. Alte 11 echipe au primit un loc în faza grupelor pe baza clasamentului: SL Benfica (Polonia), Füchse Berlin (Germania), PAUC Handball (Franța), Skjern Handbold (Danemarca), Ystads IF HF (Suedia), Kadetten Schaffhausen (Elveția), Fraikin BM. Granollers (Spania), Balatonfuredi KSE (Ungaria), Tatran Prešov (Slovacia), HC Motor (Ucraina) și Valur (Islanda).

În total, 46 de cluburi s-au înscris pentru noul sezon. 20 de echipe – inclusiv foste participante în Liga Campionilor (IFK Kristianstad, Bjerringbro-Silkeborg, BM Logrono La Rioja și IK Savehof) își vor începe campania în turul 1 de calificare pe 27/28 august (prima manșă) și 3/4 septembrie 2022 (manșa secundă).

Alte 14 cluburi au fost clasate în runda 2 de calificare. Fostele câștigătoare ale Ligii Campionilor SG Flensburg-Handewitt, Montpellier Handball și Bidasoa Irun se numără printre echipele care vor intra în competiție în turul 2 de calificare, pe 27 septembrie 2022 și 4 octombrie 2022.

24 de echipe vor participa la faza grupelor, care va începe cu primul tur pe 25 octombrie 2022 și se va încheia cu 28 februarie 2023, iar patru echipe din fiecare grupă se vor califica în optimi (21 martie și 28 martie).

Câștigătoarele din optimi se vor întâlni în sferturi pe 11 aprilie 2023 și 18 aprilie 2023. Turneul Final Four se va juca în 27/28 Mai 2023.

Tragerea la sorți pentru runda 1 de calificare va avea loc pe 19 iulie, la ora 12.00 (ora României), la sediul EHF din Viena. Tragerea la sorți pentru turul 2 de calificare va avea loc pe 6 septembrie, a precizat sursa citată.

FOTO: CS MINAUR

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!