Borșa: ”Rodnei Sky Race – Alergăm printre nori”, o competiție pentru familiile care practică sporturi montane - Ziarul de Maramures

Borșa: ”Rodnei Sky Race – Alergăm printre nori”, o competiție pentru familiile care practică sporturi montane

Concursul se va desfășura la începutul lunii iulie

În perioada 3-4 iulie 2021, în Stațiunea turistică Borșa se va desfășura competiția outdoor ”Rodnei Sky Race – Alergăm printre nori”.

Primăria orașului Borșa prin Biroul de Informare Turistică are rol de partener în organizarea acestei competiții. Administrația publică locală pune la dispoziția organizatorilor atât partea de infrastructură, cât și pe cea logistică, spune primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș.

Competiția se desfășoară pe trei trasee montane pregătite pentru alergătorii tineri sau mai puțin tineri, rapizi sau lenți, avansați sau începători, cu scopul de a oferi un weekend activ pentru toți membrii familiilor care practică sporturi montane.

Traseele sunt următoarele:

• Traseul Puzdrelor are 25 de km lungime, cu diferență de nivel de 2100 m. Exclusiv pentru alergători avansați, experimentați și bine pregătiți;
• Traseul Galațului are 16 km lungime și 1450 m diferență de nivel. Urcă peste 2000 m, cu porțiuni comune cu cel al Puzdrelor, dedicat celor care nu au experiență pe un traseu de munte, dar au destulă pregătire pentru un traseu montan mai puțin greu dar deloc ușor;
• Traseul Cascadei Cailor are 7 km lungime și diferență de nivel de 600 m. Acest traseu a fost gândit încât să fie ușor de parcurs și de către familii cu copii.

Pentru concurenții cărora le place adrenalina, Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa spune că a fost introdusă o probă nouă, iar STARTUL concursului va fi dat de la PÂRTIA OLIMPICĂ din localitate.

Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa: ”Din anul 2019 s-a introdus o nouă probă, un alt tip de traseu pentru concurenții cărora le place pulsul ridicat și provocările adevărate. Este vorba despre proba Rodnei Vertical, un concurs cu o ascensiune mare pe o distanță relativ scurtă. Referitor la STARTUL competiției, acesta se va da de la noua PÂRTIE OLIMPICĂ din Statiunea turistică Borșa, promovând astfel acest proiect de mare interes pentru localitatea noastră și care va fi inaugurat anul acesta.”

Tot edilul orașului Borșa a punctat faptul că ”Rodnei Sky Race – Alergăm printre nori” este un concurs prin care se promovează un stil de viață sportiv, dar și valori precum competitivitatea și performanța.

Ion Sorin Timiș, primar: ”Ne dorim să ducem oamenii împreună prin sport, să încurajăm spiritul de echipă, stilul de viață sportiv și să prioritizăm valori precum competitivitatea, să îi susținem și să îi motivăm pe cei ce își doresc performanță, și totodată să promovăm potențialul turistic al orașului Borșa. De menționat ar fi faptul că prima ediție ”Rodnei Sky Race”, respectiv ”Runsilvania Sky Race” a fost organizată în anul 2014 și s-a bucurat de aprecierea alergătorilor care căutau ceva nou ca și locație și stil. Evenimentul a fost conceput ca un weekend activ pentru familiile care practică sporturi montane. Numărul sportivilor participanți a crescut de la an, la an, fiind înscriși concurenți atât din țară, cât și din străinătate.”

În ediția trecută s-au numărat peste 700 de concurenți.

***”Rodnei Sky Race – Alergăm printre nori” este o competiție montană outdoor organizată în țara rododendronilor și caprelor negre, ce combină traseele montane, drumurile forestiere, potecile marcate, pantele cu înclinare mare şi zonele accidentate în așa fel încât să arate adevărata valoare a zonei.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!