Interviu. Amelia Lundback: Vacanța de vară o petrec alături de familia mea. Voi juca la Minaur și sezonul viitor - Ziarul de Maramures

Interviu. Amelia Lundback: Vacanța de vară o petrec alături de familia mea. Voi juca la Minaur și sezonul viitor

Centrul echipei de handbal feminin a CS Minaur, Amelia Lundback, este împreună cu portarul echipei masculine, Hayder Al-Khafadji, de aproape un sezon la CS Minaur.

Cei doi suedezi au decis să rămână la Minaur și sezonul viitor, infirmând unele speculații plecate chiar de la o publicație din Suedia. Cei doi se simt bine aici, iar Amelia a acordat un interviu jurnalistului Mircea Grumaz căruia i-a mărturisit planurile ei de viitor.

R: Unii au spus că te vei întoarce în Suedia la sfârșitul sezonului. Cum este de fapt?

Amelia Lundback: Bineînțeles că plec în Suedia după terminarea sezonului pentru că acolo am familia mea. Așa că mă voi duce în vacanță la vară pentru a mă încărca cu puțină energie pe care o primesc din întâlnirea cu ai mei. Dar apoi bineînțeles că voi reveni să joc la CS Minaur Baia Mare sezonul viitor. În ceea ce privește zvonurile că mă voi întoarce în Suedia sezonul viitor pot spune doar că nu este adevărat. Un ziar suedez a inventat asta… Voi juca la Minaur sezonul viitor!

R: De ce ai ales să rămvi la Minaur? Contează că rămâne și Hayder?

Amelia Lundback: Mă bucur de totul, de conducere, de jucători, de club și de orașul Baia Mare. Îmi place că eu și Hayder avem ocazia să jucăm pentru același club, acesta a fost unul dintre motivele pentru care am ales să jucăm pentru Minaur. Însă amândoi vrem să vedem cât de departe putem merge cu propriile noastre suporturi de handbal. La urma urmei, el a fost unul dintre cei mai buni portari din liga suedeză sezonul trecut. Aici, el a primit foarte puțin timp de joc. Deci, dacă trebuie să schimbe clubul pentru a se dezvolta în carieră, asta este. Dar deocamdată sunt foarte fericită că amândoi jucăm pentru Minaur.

R: Acum, după aproape un sezon, ce părere ai despre campionatul României?

Amelia Lundback: Liga feminină din România este o ligă foarte puternică. Probabil numărul doi în Europa după liga daneză.

R: Multe dintre jucătoarele bune de la Minaur și-au prelungit contractele. Asta face echipa noastră mai bună sezonul viitor?

Amelia Lundback: Da! Am avut aproape un an împreună acum și asta va avea ca rezultat o performanță mai bună sezonul viitor, când multe dintre jucătoare vor rãmâne. Este important și pentru mine personal, deoarece mă simt foarte bine cu aceste fete.

Mircea GRUMAZ

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!