Luciana Popescu și Iulia Dumanska mizează pe unitatea de grup - Ziarul de Maramures

Luciana Popescu și Iulia Dumanska mizează pe unitatea de grup

Echipa feminină a CS Minaur s-a reunit luni și s-a intrat deja la antrenamente, după vizita medicală. Fetele așteaptă startul noului sezon, însă știu cât de prețioasă este pregătirea din intersezon, scrie minaur.ro.

Câteva întrebări și câteva răspunsuri de la Luciana Popescu și Iulia Dumanska, noul căpitan al echipei, respectiv cu una dintre cele mai titrate jucătoare de la Minaur, transmise de clubul băimărean.

Interviu cu Luciana Popescu

R: – Cu ce gânduri înaintea unui nou start?

LP: – Un nou sezon, unul în care sperăm să reparăm greșelile din sezonul trecut, să fim mai concentrate și mai atente, pentru că am avut meciuri pe care le-am fi putut câștige și cu puțină atenție am fi putut fi puțin mai sus în clasament. N-a fost nici norocul de partea noastră. Sperăm să fim sănătoase, să putem munci mai mult decât anul trecut.

R: – Teoretic măcar, la ce transferuri s-au făcut în Liga Florilor, campionatul pare mai puternic decât sezonul trecut.

LP: – Cred că în fiecare sezon de ceva vreme încoace întrecerea internă este tot mai puternică, s-au făcut transferuri din ce în ce mai bune, iar campionatul acesta va fi la fel de greu, dacă nu mai greu. Faptul că merg trei echipe din Liga Florilor în Champions League înseamnă că există valoare, că avem unul din primele trei campionate din lume ca valoare. Cred că asta ne va ajuta și pe noi, pentru că va fi o luptă acerbă pe toate planurile.

R: – Sunt multe schimbări la nivelul lotului. Va fi asta o problemă?

LP: – Noi sperăm să ne mobilizăm destul de repede, să găsim conexiunile între noi. Însă toate lumea știe că atunci când vin fetel noi durează puțin. Sperăm să le ajutăm pe cele nou venite să se integreze cât mai repede, după cum sperăm ca și ele să aducă o plus-valoare echipei. Este important și cum vom gestiona noi momentele din timpul jocului, cele de cumpănă.

Interviu cu Iulia Dumanska

R: – Ai revenit în Baia Mare, echipa să te ajute pe tine și tu să ajuți clubul, iar împreună să faceți treabă.

ID: – Cam asta este. Mă bucur că mă întorc acasă. Îmi doresc să cunosc cât mai repede fetele, să fim un grup unit și să creștem de la meci la meci. Să ne cunoaștem și să luptăm împreună pentru Baia Mare.

R: – Este Liga Florilor foarte puternică. Se poate mai mult decât sezonul trecut?

ID: – Se poate întâmpla orice, depinde mult și de noroc, iar eu îmi doresc acel noroc. Să ne clasăm mai sus, pentru că publicul este foarte fain aici în Baia Mare. Eu am mai jucat aici acum opt ani, a fost superfain și îmi doresc să avem din nou susținerea băimărenilor. Cu siguranță noi ne vom strădui și vom da totul.

R: – Sunt multe jucătoare noi, chiar tu ești una dintre ele. Va fi greu să legăm o echipă?.

ID: – Va trebui să formăm un grup unit, să fim prietene, echipa să fie echipă. Eu cred că mă voi adapta ușor, eu revin acasă. Dintre toate fetele de la Minaur am mai fost colegă doar cu Ianăși și cu Luciana Popescu, iar ele mă vor ajuta să mă integrez mai repede. Îmi doresc să fim sănătoase în primul rând. Dacă avem sănătate putem face lucruri frumoase.

Lotul echipei CS Minaur Baia Mare

Portar: Cristina Mihiș, Clara Preda, Iulia Dumanska (venită de la Gloria Bistrița)
Pivot: Cristina Danciu, Andreea Țîrle, Alba Chiara Spugnini Santome, Andrijana Tatar (Dacia Mioveni)
Centru: Aleksandra Vukajlovic, Adreea Maria Ianăși, Luciana Popescu, Sorina Brîndușa, Amelia Lundback, Teodora Damian (ACS Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu” Turda)
Extremă stânga: Denisa Romaniuc, Fie Woller (Corona Brașov)
Extremă dreapta: Amalia Terciu, Jessica Quintino (Dunărea Brăila), Mihaela Rusneac
Inter dreapta: Katarina Pavlovic
Inter stânga: Maria Gomes da Costa, Magda Cazanga, Emilia Galinska (Măgura Cisnădie), Maria Groșan

Antrenori: Andrei Popescu, Daniel Apostu

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!