Lupte: Andreea Brînză medaliată cu argint la Europenele de grappling - Ziarul de Maramures

Lupte: Andreea Brînză medaliată cu argint la Europenele de grappling

Sportiva română Andreea Brînză a cucerit medalia de argint la cat. 64 kg, No-Gi, luni, la Campionatele Europene de grappling de la Varşovia, după ce a fost învinsă în finală de Katerina Stepanova Şakalova (Ucraina), notează Agerpres.

Românca a învins-o în sferturi pe rusoaica Renata Iakubova, iar în semifinale Brînză s-a impus în faţa polonezei Zofia Maria Szawernowska.

La masculin, la cat. 66 kg No-Gi, Bogdan George Barbu a pierdut în preliminarii în faţa armeanului Aslan Pogosian.

În limitele cat. 71 kg No-Gi, Marvin Gilbert Belecciu a pierdut în calificări în faţa israelianului Nadav Bar Gil, iar Cristian Iulian Iorga a cedat în optimi în disputa cu italianul Alessio Sacchetti.

La cat. 77 kg No-Gi, Petrică Gîtlan a fost învins în optimi de moldoveanul Dumitru Ceban, care a dispus în sferturi şi de Dinu Silviu Bucaleţ. În optimi, Bucaleţ câştigase în faţa polonezului Dawid Marek Tyszkiewicz.

Iulian Bortan a fost învins de italianul Riccardo Berti la cat. 84 kg No-Gi. În optimi, Aurel Pîrtea a fost întrecut de letonul Normunds Pavlukevics.

În cadrul cat. 92 kg No-Gi, Iulian Costea a fost învins în optimi de ucraineanul Mihailo Muzîcenko, iar Eugen Preda l-a învins pe Vladimir Stanco. În sferturi, Preda a pierdut la rusul Sulim Hodjaliev, fiind învins apoi şi în recalificări de spaniolul Alan Bentancur Garcia.

La cat. 100 kg No-Gi, Robert Ionuţ Florea a fost învins în calificări de rusul Abdurakhman Bilarov şi în recalificări de spaniolul Eduardo Riego Gonzalez.

La feminin, în cadrul cat. 53 kg No-Gi, Raluca Dinescu Constantinescu a pierdut în calificări la rusoaica Polina Krupskaia, iar Claudia Ana Maria Popa a învins-o pe Anastasia Hudiakova (Rusia). Claudia Popa a fost învinsă în sferturi de Krupskaia, iar în recalificări s-au înfruntat cele două românce, Raluca învingându-o pe Claudia Popa, după care a pierdut meciul pentru bronz cu poloneza Karolina Agata Pych.

La Campionatele Europene de grappling, un sport de contact nou care îmbină luptele, judo, sambo, jiu jitsu brazilian şi alte stiluri, România este reprezentată de sportivi legitimaţi la Federaţia Română de Kempo.

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!