Maramureș: Vremea se va răci față de ziua precedentă. Temperaturi maxime cuprinse între 6 și 9 grade C

Cel mai rece a fost noaptea trecută si în această dimineață la Statia meteo Iezer -4 grade C, 2 grade la Cavnic și Targu Lăpuș, transmite Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

Vremea a fost ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros și pe arii extinse s-au semnalat ploi, care au avut și caracter de aversă. La munte au predominat ninsorile. Cantitatea maximă de apă înregistrată a fost de 10,5 l/mp, la Cavnic. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă de până la 76 km/h la stația meteo Iezer, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 8 grade la Ocna Sugatag, Tg. Lăpus și 10 grade C la Baia Mare, Sighetu Marmației. Stratul de zapada măsura pana la 79 cm la statia meteo Iezer.

Info trafic

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed. Cerul este acoperit, ploua in judet pe arii extinse. Izolat, in zonele joase se semnaleaza ceata.

Astăzi

Vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse, vor cădea precipitații sub formă de ploaie, care seara și noaptea se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile. Se va depune strat nou de zăpada, mai consistent în zona de munte. Pe arii restranse cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificari izolate cu viteze la rafala de 50-55 km/h, iar în zona montană înaltă vântul va atinge 70-80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 9 grade C, iar cele minime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade C.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!