Vremea: 22-26 iulie 2022. Cod PORTOCALIU în Maramureș-Val de CĂLDURĂ, disconfort termic ridicat

Codul PORTOCALIU este valabil în zilele de 22 și 23 iulie. Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade C, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade C și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, a transmis astăzi, 22 iulie, ANM.

Codul GALBEN -Interval de valabilitate: 22 și 23 iulie/Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Vineri (22 iulie) și sâmbătă (23 iulie), valul de căldură se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade C, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade C.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN – Interval de valabilitate: 24 și 25 iulie/Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Pe parcursul zilelor de duminică (24 iulie) și luni (25 iulie) valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade C.

Notă: De marți (26 iulie) valul de căldură se va extinde din nou și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU-Interval de valabilitate: 24 iulie/Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat

Duminică (24 iulie) în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Notă: În jumătatea de nord a țării, după orele amiezii local vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!