Daniel Cosmin Todoran revine la clubul unde a deprins tainele rugby-ului - Ziarul de Maramures

Daniel Cosmin Todoran revine la clubul unde a deprins tainele rugby-ului

Primul contract de jucător din cariera lui Daniel Todoran

Oficialii campioanei României au decis cooptarea în lotul zimbrilor a unui jucător de 18 ani, descoperit la doar 11 ani de cuplul de tehnicieni ai C.S.M.-ului Adrian Manolache – Cristian Bălan.

Născut în Municipiul Baia Mare pe data de 4 ianuarie 2003, Daniel Cosmin Todoran a pășit în lumea rugby-ului de la o vârstă fragedă, fiind component al C.S.M.Baia Mare în intervalul 2014-2017. A urmat un periplu de alți patru ani (2017-2021) la Clubul Sportiv Școlar 2 Baia Mare, club unde a fost pregătit de trioul Răzvan Popovici – Mircea Taloș – Andrei Vălenaș. În culorile acestui club a reușit să obțină în acest an o medalie de argint în Campionatul Național de Rugby 7.

Dotat cu calități fizice deosebite (1,91 kg – 100 kg), cel ce poate juca atât ca flanker cât și ca închizător a reușit încă din 2019 să cocheteze cu naționala de Under 18 ani a României. După un prim meci test în luna octombrie cu o echipă a unui Colegiu din Africa de Sud, în decembrie Cosmin Todoran a făcut parte din lotul contra celor de la Rugby Club Grivița București. A urmat în luna februarie a anului 2020 un stagiu de pregătire în Franța fiind la finele anului trecut în naționala Under 18 ani ce ne va reprezenta anul acesta la Campionatul European. Alături de Cosmin din familia doar fratele Ionuț Laurențiu a practicat sportul de performanță fiind în trecut legitimat la juniorii echipei de fotbal F.C.Baia Mare.

Pentru Daniel Cosmin Todoran aducerea sa la campioana en-titre a României pentru următorii șase ani reprezintă primul său contract de jucător din cariera sa sportivă.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!